Η συνταγή για κλέφτικο!

<p>Σας προτείνουμε ένα παραδοσιακό πιάτο, κλέφτικο με αρνί ή κατσίκι και πατάτες. </p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><strong><br /></strong>1 μπούτι κρέας ( αρνί ή κατσίκι) βάρους περίπου 1 1/2 κιλού</p>
<p>10-12 σκελίδες σκόρδο</p>
<p>1.300-1.500 γρ. πατάτες</p>
<p>150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο κομματάκια</p>
<p>αλάτι</p>
<p>πιπέρι</p>
<p>1 μπόλια από αρνί ή κατσίκι (αν την βρούμε)</p>
<p>4-5 λαδόκολλες</p>
<p>νερό</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong><br /></strong>Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρφώνουμε στο μπούτι μερικά κομμάτια σκόρδο και κεφαλοτύρι. Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μερικά κομμάτια σκόρδο και κεφαλοτύρι και, αν έχουμε βρει την μπόλια, τα τυλίγουμε μέσα. Ανοίγουμε τα φύλλα της λαδόκολλας, βάζουμε πάνω το κρέας και δίπλα τις πατάτες με τα καρότα, είτε τυλιγμένα στην μπόλια είτε χωρίς αυτή. Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες. Ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε νερό ως το 1/3 του. Βάζουμε μέσα τις λαδόκολλες, που περιέχουν το φαγητό. Το ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά, προσθέτοντας συνέχεια νερό στο ταψί για να μην σωθεί. Όταν ψηθεί, το βάζουμε με τη λαδόκολλα σε πιατέλα και με μαχαίρι κοφτερό σκίζουμε από πάνω το χαρτί. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά να κόψουμε το φαγητό σε μερίδες και να τυλίξουμε την κάθε μερίδα χώρια. </p>

Σχετικά άρθρα