Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Παλίνδρομη εκσπερμάτιση: Όταν στον οργασμό δεν υπάρχει σπέρμα
Παλίνδρομη εκσπερμάτιση: Όταν στον οργασμό δεν υπάρχει σπέρμα thumbnail

Παλίνδρομη εκσπερμάτιση: Όταν στον οργασμό δεν υπάρχει σπέρμα

Κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης, κλείνει ο αυχένας της ουροδόχου κύστης, για να μην κατευθυνθεί το σπέρμα προς την κύστη και έχουμε τη λεγόμενη παλίνδρομη εκσπερμάτιση. Παλίνδρομη εκσπερμάτιση παρουσιάζεται στους περισσότερους άντρες που έχουν υποβληθεί σε προστατεκτομή για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Αντίθετα, σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ριζική προστατεκτομή για καρκίνο προστάτη, παρατηρείται απουσία εκσπερμάτισης, παρότι ο οργασμός διατηρείται. Παρόμοιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί σε ένα μέρος των ασθενών με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη που παίρνουν φάρμακα, για να πετύχουν καλύτερη ούρηση.


Όπως μας εξηγεί ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών η παλίνδρομη εκσπερμάτιση μπορεί να εμφανιστεί σε πάσχοντες από διαβήτη.


Συνήθως οι άνδρες με διαβήτη είναι ενημερωμένοι  για επιπλοκές  όπως η καρδιακή ισχαιμία, η νεφρική ανεπάρκεια,  η κακή κυκλοφορία  γενικά,  η κακή όραση, οι νευρολογικές διαταραχές ,  αλλά δεν έχουν ενημέρωση για την πιθανότητα να δυσκολευτούν στην πατρότητα. 


Οι διαβητικοί άνδρες  εκτός από τη σεξουαλική κόπωση, ιδιαίτερα αν έχουν αρρύθμιστο διαβήτη, μπορούν να παρουσιάσουν και ένα δυσάρεστο σύνδρομο  που καταργεί την φανερή εκσπερμάτιση (δεν βλέπουν σπέρμα  στον οργασμό).


Η κατάσταση αυτή ονομάζεται παλίνδρομη εκσπερμάτιση δηλαδή το σπέρμα πάει προς τα πίσω  στη ουροδόχο κύστη και αναμιγνύεται με τα ουρά.


Είναι σημαντικό οι άνδρες να γνωρίζουν, πως το σπέρμα αυτό μπορεί να γίνει γόνιμο με κατάλληλη επεξεργασία  και να επιτευχθεί εξωσωματική γονιμοποίηση στις  ειδικές μονάδες  υποβοηθούμενης γονιμότητας, που στη χώρα μας είναι  αρκετές  και αξιόπιστες.


Άρα δεν χρειάζεται πανικός στον άνδρα που θα δει να χάνεται το σπέρμα του  αλλά να κοιτάξει  με τους γιατρούς του τις πιθανότητες  λύσης που σήμερα είναι πολλές και σίγουρες. Η πάθηση αυτή οφείλεται κυρίως στη βλάβη του νευρικού ιστού  που αποσυντονίζει τις συσπάσεις και διαστολές του σπερματικού λοφιδίου  και της ουρήθρας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X