Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μήνυση στον ιδιοκτήτη του Σκορπιού έκανε η γυναίκα του
Μήνυση στον ιδιοκτήτη του Σκορπιού έκανε η γυναίκα του thumbnail

Μήνυση στον ιδιοκτήτη του Σκορπιού έκανε η γυναίκα του

Ο νέος ιδιοκτήτης του νησιού «Σκορπιός» Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ μιλάει για πρώτη  φορά για την μήνυση και για την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η σύζυγός του  καθώς και στις κατηγορίες ότι σκόρπισε τα περιουσιακά τους στοιχεία.


Μέσω ανακοίνωσης ο εκπρόσωπος του Σεργκέι Τσερνιτσιν και η δικηγόρος του  Τετιαν Μπερσεάντα ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και «καίνε» την πρώην σύζυγο του  Ρώσου μεγιστάνα.


Διαβάστε τι λέει ο εκπρόσωπος του επιχειρηματία Sergey  Chernitsyn "Η  Elena Rybolovleva κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου  της, το Δεκέμβριο του  2008 στη Γενεύη και τις βοηθητικές διαδικασίες στην  Κύπρο, τις  Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τη Σιγκαπούρη, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ.  Σε  όλες τις νομικές αιτιάσεις της, η σύζυγος προσβάλλει τα καταπιστεύματα  που  δημιούργησε ο σύζυγος της, προς όφελος των παιδιών του ζευγαριού,  πολύ πριν από  τη διαδικασία του διαζυγίου, ως μέρος του σχεδιασμού του  για τη  διαδοχή.


Παραπλανώντας τους δικαστές στις  Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τη  Σιγκαπούρη και την Κύπρο με ψευδείς  δηλώσεις σχετικά με το σύζυγο της, ότι  δήθεν διασκόρπισε τα περιουσιακά  τους στοιχεία, η σύζυγος εξασφάλισε διατάγματα  παγοποίησης τους σε αυτές  τις περιοχές. Ωστόσο, αυτή η παγοποίηση περιουσιακών  στοιχείων ήρθη  πολύ σύντομα για διαφορετικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της   παραπλανητικής φύσης των ισχυρισμών της συζύγου και της απουσίας λογικής   προοπτικής τα αιτήματα της να επιτύχουν επί της ουσίας.


Η  σύζυγος έλαβε αργότερα στην Ελβετία, μια δικαστική εντολή για   παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων μόνο εναντίον του συζύγου της, και  όχι  σχετικά με τρίτα μέρη (όπως οι εταιρείες καταπιστευματικής  διαχείρισης, και τα  παιδιά του ζευγαριού που έγιναν κατηγορούμενοι από  τη σύζυγο σε ορισμένες  διαδικασίες σε άλλες χώρες ).


Η  Ελβετική δικαστική εντολή περιορίζεται στη δικαιοδοσία των ελβετικών   δικαστηρίων, δηλαδή σε Ελβετικό έδαφος, και δεν έχει καμία άμεση ισχύ σε  άλλο  έδαφος. Με άλλα λόγια, η Ελβετική δικαστική εντολή δεν ισχύει για  χώρες εκτός  από την Ελβετία, εκτός εάν η σύζυγος έγκυρα την επιβάλει  στις συγκεκριμένες  δικαιοδοσίες. Η σύζυγος δεν έχει επιβάλει την  Ελβετική δικαστική εντολή στις  σχετικές δικαιοδοσίες (όπως, για  παράδειγμα στην Κύπρο). Επιπλέον, η Ελβετική  δικαστική εντολή δεσμεύει  μόνο τον σύζυγο, ο οποίος είναι ο μόνος  κατηγορούμενος στην ελβετική  διαδικασία (σε αντίθεση με οποιοδήποτε  καταπίστευμα ή εταιρεία, επειδή  τα τελευταία δεν είναι συμβαλλόμενα μέρη στις  ελβετικές διαδικασίες και  δεν υπόκεινται στη δικαιοδοσία των ελβετικών  δικαστηρίων).


Συνοψίζοντας,  οι δομές (συμπεριλαμβανομένων των καταπιστευμάτων) που  αμφισβητούνται  από τη σύζυγο δημιουργήθηκαν πολύ πριν από τη διαδικασία του  διαζυγίου,  ως μέρος του σχεδιασμού της διαδοχής από το σύζυγό της, προς όφελος  των  κοινών παιδιών του ζευγαριού. Ο σύζυγος δεν είχε ποτέ πρόθεση να πάρει   διαζύγιο και μάλιστα προσπάθησε να αποτρέψει το διαζύγιο και να σώσει το  γάμο  κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της διαδικασίας του  διαζυγίου. Η Ελβετική  εντολή για παγοποίηση είναι δεσμευτική μόνο εντός  της δικαιοδοσίας των  ελβετικών δικαστηρίων. Κανένα από τα καταπιστεύματα  που αμφισβητούνται (και τα  περιουσιακά στοιχεία τα οποία  αμφισβητούνται) από τη σύζυγο, δεν υπόκεινται στη  δικαιοδοσία των  ελβετικών δικαστηρίων ή συμμετέχουν στην ελβετική  δίκη.


Όλες  οι συναλλαγές που αμφισβητούνται από τη σύζυγο πραγματοποιήθηκαν  εκτός  Ελβετίας και δεν επηρεάζονται από την Ελβετική δικαστική εντολή. Η   σύζυγος, απέτυχε να επιβάλει την Ελβετική δικαστική εντολή, ή να λάβει  μια  ανεξάρτητη διαταγή δικαστηρίου για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων  στις  σχετικές δικαιοδοσίες. Αφού παραπλάνησε τους δικαστές και απέτυχε  στο  δικαστήριο, τώρα προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και  το  κοινό.


Σχόλιο της Tetiana Bersheda, δικηγόρου του  κ.Rybolovlev: "Το  θέμα του διαζυγίου είναι τα καταπιστεύματα,  που αποτελούν μέρος του  σχεδιασμού διαδοχής για τις κόρες του Dmitry  Rybolovlev. Δυστυχώς, τώρα  ένα διαζύγιο μεταξύ ενός ζευγαριού έχει μετατραπεί  σε έναν πόλεμο μεταξύ  της μητέρας και των παιδιών της. Είναι ατυχές το γεγονός  ότι τα παιδιά  έχουν γίνει στόχος της μητέρας τους στο πλαίσιο της διαδικασίας  του  διαζυγίου. Ο Dmitry Rybolovlev κάνει ό,τι μπορεί για να τα προστατεύσει.   Το μόνο που θέλει ο κ.Rybolovlev είναι να επιλυθούν όλες οι διαφορές σε  όλες  τις χώρες."


Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X