Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χατζηδάκης – Μανιάτης : Θα συνδεθούν τα νησιά με υποθαλάσσιο δίκτυο
Χατζηδάκης - Μανιάτης : Θα συνδεθούν τα νησιά με υποθαλάσσιο δίκτυο  thumbnail

Χατζηδάκης – Μανιάτης : Θα συνδεθούν τα νησιά με υποθαλάσσιο δίκτυο

Το μπλακ άουτ της Σαντορίνης επισπεύδει τις διαδικασίες για την ηλεκτρική διασύνδεση την νησιών και το απόγευμα στις 17.00, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, έχουν σύσκεψη με αντικείμενο τις δυνατότητες ένταξης των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ.


Σύμφωνα με μελέτη της ΡΑΕ, ο συνολικός προϋπολογισμός για τη διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ, την ώρα που το υφιστάμενο σύστημα μέσω αυτόνομων σταθμών παραγωγής είναι πολυδάπανο αλλά και ανεπαρκές, αφού αδυνατεί να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, ειδικά την τουριστική περίοδο.


Το έργο έχει ήδη ενταχθεί από την Ε.Ε. στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα και αποτελεί μέρος της ενεργειακής διασύνδεσης "EuroAsia Interconnector", που αφορά τη διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, μέσω της πόντισης ηλεκτρικού καλωδίου.


Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο ΥΠΑΝ με τη συμμετοχή των αρμόδιων υφυπουργών και γενικών γραμματέων.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X