Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Tα νέα κόλπα του ΣΔΟΕ για να πιάνει τους παραβάτες
Tα νέα κόλπα του ΣΔΟΕ για να πιάνει τους παραβάτες  thumbnail

Tα νέα κόλπα του ΣΔΟΕ για να πιάνει τους παραβάτες

Στη λήψη νέων μέτρων βελτιστοποίησης των ελεγκτικών… «επιδρομών» προέβη το τελευταίο διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με στόχο τη διασφάλιση μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων.


Η νέα συνταγή έχει κάτι από «κεραυνοβόλο πόλεμο»: αιφνιδιασμός και επεμβάσεις ελεγκτών που προέρχονται από άλλη περιοχή.


Γράφει σε σχετικό δημοσίευμα στο Capital.gr ο Σπύρος Δημητρέλης:


[…] Το βασικό ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ελέγχων ήταν ότι με την άφιξή τους στο λιμάνι του νησιού που επισκέπτονταν για έλεγχο όλοι οι επαγγελματίες ενημερώνονταν σε χρόνο-μηδέν για τους ελέγχους με αποτέλεσμα να εκδίδουν όλοι αποδείξεις και ο έλεγχος να μην φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η λύση που προκρίθηκε για να αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα ήταν η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Οι ελεγκτές δεν αποβιβάζονται πλέον μόνο με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι, αλλά και εμφανίζονται αιφνιδιαστικά στις παραλίες με τα ταχύπλοα και τα φουσκωτά του Λιμενικού. «Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία δεν έχουν το χρόνο να εκδώσουν αποδείξεις για όλα τα τραπέζια που άφησαν χωρίς απόδειξη», λέει στο Capital.gr ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ. «Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε ένα νησί για ημέρες. Κάνουν τον έλεγχο για μερικές ώρες σε μια παραλία και μετά από λίγο χρόνο μπορούν να βρεθούν στην παραλία άλλου κοντινού νησιού για έλεγχο».


Το δεύτερο «κόλπο» που εφαρμόζουν στο ΣΔΟΕ για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους είναι η αποστολή των ελεγκτών σε διαφορετικές περιοχές από αυτές στις οποίες υπηρετούν. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να αντιμετωπισθούν οι «κίνδυνοι» που δημιουργεί η «εντοπιότητα», όπως είναι η ειδοποίηση των ελεγχόμενων από ελεγκτές για τους επικείμενους ελέγχους αλλά και οι «συναλλαγές» κάτω από το τραπέζι. «Οι ελεγκτές από την Αρκαδία πηγαίνουν για ελέγχους στην Κρήτη και οι ελεγκτές από την Κοζάνη πηγαίνουν για τη διενέργεια ελέγχων στη Θεσσαλονίκη», λέει το ίδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X