Αρχική / Oικονομικά κίνητρα για την αγορά γενόσημων φαρμάκων επιχειρεί να δώσει το Υπ.Υγείας
Oικονομικά  κίνητρα για την αγορά γενόσημων φαρμάκων επιχειρεί να δώσει το Υπ.Υγείας thumbnail

Oικονομικά κίνητρα για την αγορά γενόσημων φαρμάκων επιχειρεί να δώσει το Υπ.Υγείας

Οικονομικά κίνητρα επιχειρεί να δώσει το Υπουργείο Υγείας σε ασφαλισμένους και φαρμακοποιούς όσον αφορά τα γενόσημα φάρμακα, προκειμένου να αυξηθεί η διάθεση και η ζήτηση τους στην αγορά και να μειωθεί η ιλιγγιώδης φαρμακευτική δαπάνη.


Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε κατάργηση της υπουργικής απόφασης με την οποία ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει το 50% της διαφοράς της λιανικής τιμής ενός φαρμάκου και της τιμής αναφοράς, εάν οι ασφαλισμένοι επιλέξουν να προμηθευτούν τα πρωτότυπα φάρμακα αντί για τα γενόσημα.


Ειδικότερα, εάν ένας ασφαλισμένος προμηθευθεί ακριβότερο φάρμακο ενώ υπάρχει πιο φθηνό γενόσημο φάρμακο, θα πρέπει ο ίδιος να πληρώσει την διαφορά και όχι ότι ίσχυε μέχρι τώρα, δηλαδή να πληρώνει τα μισά χρήματα ο ασφαλισμένος και τα άλλα μισά ο ΕΟΠΥΥ.


Οπως αναφέρει το Εθνος, με τον τρόπο αυτό οι ασφαλισμένοι θα ζητούν φθηνότερα φάρμακα από τους γιατρούς προκειμένου να πληρώσουν μόνο 25% συμμετοχή στην συνταγή.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X