Πώς και πόσο μπορεί να σε επηρεάσει ο ανάδρομος Δίας;

Ανάδρομος Δίας. Ο «μεγάλος δάσκαλος» του ζωδιακού κυβερνά την αρχή της επέκτασης και εκφράζει στο ωροσκόπιο αυτό που μας δίνεται σαν δώρο και σαν ευκολία από την φύση.

Η περίοδος της τροχιάς που κάνει και η περίοδος του ζωδιακού από τους εξωτερικούς πλανήτες συμπίπτουν. Ο Δίας χρειάζεται περίπου δώδεκα χρόνια για να διανύσει τον ζωδιακό.

Εκφράζει αυτό που μας δίνεται από τη φύση

Παραμένει κατά μέσο όρο ένα χρόνο σε κάθε ζώδιο περιλαμβανομένης της ανάδρομης περιόδου, η οποία διαρκεί κατά προσέγγιση τέσσερις μήνες κάθε χρόνο. Ο Δίας είναι αρσενικός, θερμός, υγρός, ηλεκτρικός και γόνιμος. Γενικά στο ωροσκόπιο εκφράζει αυτό που μας δίνεται σαν δώρο και σαν ευκολία από τη φύση.

Ο Δίας αντιπροσωπεύει τη θρησκεία, τις ηθικές και πνευματικές αξίες και σχετίζεται με την υψηλότερη εκπαίδευση, φιλοσοφία, θεολογία και νομολογία. Κυβερνά το αφηρημένο μυαλό, δηλαδή την επεξεργασία εννοιών, ενώ ο Ερμής κυβερνά το συγκεκριμένο μυαλό.

Ευημερία και φιλανθρωπία

Περιγράφει τα διανοητικά και πνευματικά ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου στο υψηλότερο και βαθύτερο επίπεδο, την έρευνα και την αλήθεια. Κυβερνά την αρχή της επέκτασης, της διατήρησης των πνευματικών και φυσικών επιπέδων. Αυτός ο πλανήτης δηλώνει ευημερία και φιλανθρωπία.

Δείχνει ένα στοιχείο καλής τύχης που διαφυλάττει τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου και προστατεύει την καλοπέρασή του. Ο Ανάδρομος Δίας υποδηλώνει το πρόσωπο που σκέφτεται βαθιά ή τον φιλόσοφο. Άτομα που έχουν ανάδρομο τον Δία στο ωροσκόπιο τους είναι άτομα με μεγάλο υποκειμενισμό που διατηρούν τις πεποιθήσεις τους για τον εαυτόν τους.

Τα θετικά του και τα αρνητικά του

Ο Δίας κυβερνά τις ηλικίες 45 έως και 57 και είναι η περίοδος που έχει μεγαλύτερη τάση για ευημερία. Συνήθως, τότε οι προσπάθειες του ατόμου ανταμείβονται πλήρως. Έχει σαν γενική κυριαρχία το αίμα, τις αρτηρίες και την αρτηριακή κυκλοφορία. Επίσης, σχετίζεται με την τιμιότητα, γενναιοδωρία, ευθυμία και επιτυχία.

Από την άλλη, συνδέεται με οτιδήποτε είναι υπερβολικό και άφθονο, με την παχυσαρκία, τη λαιμαργία και την υπερβολή. Όπως και να έχει όμως, μας δείχνει τον δρόμο για να εξελιχθούμε. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ταλέντα και ικανότητες.

Οι φυσικοί οίκοι του Δία είναι ο 9ος και ο 12ος. Σαν μέταλλο, είναι ο κασσίτερος, η ημέρα η Πέμπτη και ο αριθμός 3. Είναι επεκτατικός και αγαπά τα σπορ. Τυχερός μα ακραίος, γενναιόδωρος μα σπάταλος, καλός συζητητής, εύθυμος μα άπιστος, με διευρυμένους ορίζοντες μα φανατικός , αισιόδοξος μα υπερβολικός.

Πηγή: www.astrology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επάγγελμα και ζώδια: Ποια δουλειά σου ταιριάζει καλύτερα;

Τα ζώδια και τα λάθη στο φλερτ: Πού χαλάει η… δουλειά;

Λογική ή Συναίσθημα; Πώς λειτουργούν στον Έρωτα τα Ζώδια;

Έρωτας ή καριέρα: Ποια προτεραιότητα δίνουν τα ζώδια

Σχετικά άρθρα