Αρχική / Ψυχολογία / Επιστροφή στη δουλειά μετά από διακοπές: Τρόποι για να προσαρμοστείτε
Επιστροφή στη δουλειά μετά από διακοπές: Τρόποι για να προσαρμοστείτε thumbnail

Επιστροφή στη δουλειά μετά από διακοπές: Τρόποι για να προσαρμοστείτε

Οι διακοπές τελείωσαν και όσοι δουλεύουν πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο..η επιστροφή στην πραγματικότητα ίσως να είναι δύσκολη για κάποιους για αυτό και σας ετοιμάσαμε κάποιες συμβουλές για πιο εύκολη προσαρμογή.


1.       Πάρε άλλη μια μέρα άδεια


Εναλλακτικά θα μπορούσες γυρίσεις τρεις μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που δήλωσες στη δουλειά , ώστε να προετοιμαστείς ψυχολογικά .


 2.       Τακτοποίησε τα email σου


Προτού γυρίσεις αφιέρωσε λίγο χρόνο να φτιάξεις τα email σου και να διαγράψεις τα spam . Ετσι θα είσαι προετοιμασμένος, θα γλυτώσεις χρόνο και θα επικεντρωθείς πιο άμεσα σε σημαντικά θέματα .


 3.        Δεν υπάρχει λόγος να πέσεις με τα μούτρα


Όπως είπαμε και πιο πάνω με τα email, καλό είναι να κάνεις μια λίστα με δουλειές που πρέπει να γίνουν με βαθμό προτεραιότητας. Έτσι και θα μπεις σιγά σιγά στο κλίμα και θα κάνεις και πιο εύκολα τη δουλειά σου.


 4.       Ξεφορτώσου όλη τη σαβούρα


Χαρτιά, αποδείξεις, παλιά post it και ότι άλλο σου πιάνει το χώρο στο γραφείο αλλά και στο desktop του υπολογιστή πρέπει να φύγει. Το όλο νόημα σε αυτή τη κίνηση είναι να μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα και να μη πανικοβληθείς με το που δεις τη χαρτούρα να ξεπροβάλει.


 


 5.       Δεν είναι ανάγκη να βγάλεις το auto-reply με το που γυρίσεις


Με το που βγάλεις το auto-reply αυτομάτως όλοι θα γνωρίζουν ότι έχεις γυρίσει. Κράτα το για 1-2 μέρες ακόμα, ώστε να μπορέσεις να τακτοποιήσεις κάποια θέματα που εκκρεμούσαν πριν πάρεις την άδεια.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X