Αρχική / Teens / Μπορείτε να καταλάβετε πότε ο έφηβος σας λέει ψέματα;
Μπορείτε να καταλάβετε πότε ο έφηβος σας λέει ψέματα; thumbnail

Μπορείτε να καταλάβετε πότε ο έφηβος σας λέει ψέματα;

Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν το παιδί τους όταν τους λέει κάτι.  Σε μια έρευνα που έγινε σε πανεπιστήμιο της Αμερικής, έδειξε ότι  ενώ υπήρχε πρόβλημα αλκοολισμού στο σχολέιο, μόνο το 1/3 των γονιών ήταν ενήμεροι για το θέμα.  Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι γονείς υποπτεύονταν ότι οι φίλοι των παιδιών τους έπιναν αλλά όχι το δικό τους το παιδί.


Το να είναι ενήμερος ο γονιός είναι πολύ σημαντικό.  Οι γονείς που ήξεραν το πρόβλημα των παιδιών τους εξαρχής, είχαν καλύτερη σχέση μαζί τους και μπορούσαν να του προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια.


Η εμπιστοσύνη είναι δύσκολη


Η εμπιστοσύνη είναι ένα κομμάτι δύσκολο για τους γονείς. Η ένδειξη εμπιστοσύνης είναι στην ουσία ένα σημάδι καλής σχέσης μεταξύ γονέα-παιδιού. Το παιδί όταν αισθανθεί ότι οι γονείς του το εμπιστεύονται, θα προσπαθήσει να υιοθετήσει συμπεριφορές που θα διατηρήσουν αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης.


Από την άλλη, οι γονείς που δεν ήξεραν ότι το παιδί τους έχει μπλεξίματα, (λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης) έχαναν την ευκαιρία να δράσουν έγκαιρα και να θέσουν κάποιους κανόνες από νωρίς.


Πόσο καλοί είναι οι γονείς στο να καταλαβαίνουν πότε ο έφηβος τους  λέει ψέματα;


Αν και σε γενικές γραμμές τα παιδιά λένε ψέματα μερικές φορές στους γονείς τους, υπάρχουν μερικά παιδιά που λένε πολύ συχνά ψέματα από το μέσο όρο.  Σε γενικές γραμμές, όσο πιο πολλά ψέματα λέει το παιδί, τόσο πιο πολλά μπλεξίματα θα έχει και τόσο πιο δύσκολη θα είναι η σχέση του με τους γονείς του.


Η  μητέρες δεν μπορούν να καταλάβουν πότε λέει ψέματα το παιδί.


Αν και η μητέρες μπορούν να εντοπίσουν εύκολα το ψέμα, η έρευνα από την άλλη, έδειξε ότι  είναι πολύ καχύποπτες , έτσι αποτυγχάνουν να καταλάβουν  πότε το παιδί τους λέει αλήθεια και πότε ψέματα.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X