Αρχική / Ψυχολογία / Άλλαξε τη ζωή σου ξεκίνα από αυτή τη βδομάδα!
Άλλαξε τη ζωή σου ξεκίνα από αυτή τη βδομάδα! thumbnail

Άλλαξε τη ζωή σου ξεκίνα από αυτή τη βδομάδα!

Στην εποχή που ζούμε υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο ζωής τους. Το άγχος της δουλειάς, το βάρος των καθημερινών υποχρεώσεων, η αβεβαιότητα για το μέλλον. Συμβαίνουν τόσα γύρω  μας που είναι αδύνατο να μην επηρεαστούμε συναισθηματικά. Η πίεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη. Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει το πρωί κι έχετε ευχηθεί να κάνετε κάτι άλλο απ’ αυτό που σας περιμένει? Πόσο συχνά σκέφτεστε σχέδια που κάνατε και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν;

Γράφει η ψυχολόγος, Ξένια Ταραβίρα

Η ρουτίνα μας καταπίνει. Πέφτουμε σε ένα τέλμα περιμένοντας κάτι να έρθει να αλλάξει τα πράγματα για λογαριασμό μας. Χάνουμε το ενδιαφέρον μας και μαζί  μ’ αυτό τη χαρά της ζωής. Ακόμα κι αν θέλουμε κάτι πολύ, δεν έχουμε συχνά αρκετά κίνητρα για να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Διαβάστε παρακάτω μερικούς τρόπους να κινητοποιηθείτε ή να βελτιώσετε την ψυχολογία σας και τη διάθεση σας.

Βρείτε ένα στόχο. Όλοι έχουμε όνειρα τα οποία μπορεί στην πορεία για διάφορους λόγους να εγκαταλείψαμε. Κυνηγήστε τα όνειρα σας, βάλτε ένα στόχο που θέλετε να πραγματοποιήσετε κι έτσι θα εργαστείτε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ενέργεια γι’ αυτόν. Φτιάξτε μια λίστα με πράγματα που θέλετε να πετύχετε και ξεκινήστε από το πιο εφικτό. Κάθε φορά που αισθάνεστε απογοήτευση, ξαναδιαβάστε τη λίστα και πάρτε θάρρος και δύναμη. Μπορεί να είναι ένα σπίτι που θέλετε να αποκτήσετε, ένα ταξίδι που θέλατε χρόνια να πάτε, μια δική σας επιχείρηση.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικά άτομα. Να έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας γεμίζουν συναισθηματικά, που σας αγαπούν και σας στηρίζουν. Επενδύστε σε αληθινές σχέσεις. Προσπαθήστε να κρατήσετε μακριά σας τα "συναισθηματικα βαμπίρ", άτομα που ,όποτε τα συναντάτε, αισθάνεστε να σας ρουφάνε όλη την ενέργεια, σας μιλάνε κυρίως για αρνητικές καταστάσεις ή σας εκμεταλλεύονται συναισθηματικά για να πάρουν αυτό που θέλουν από σας.

-Ανακαλύψτε την ομορφιά σε μικρά, καθημερινά πράγματα. Η γαλήνη της θάλασσας το πρωί, η μυρωδιά του καφέ όταν ξεκινάτε τη μέρα σας, ο ζεστός ήλιος, μια όμορφη εικόνα που θα συναντήσετε στο δρόμο σας. Είναι λεπτομέρειες που μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση και να σας δώσουν θετική ενέργεια για τη συνέχεια της μέρας.

-Σκεφτείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Στο όνομα της αγάπης και της οικογένειας έχουν γίνει σπουδαία πράγματα. Οι δυσκολίες της ζωής απαλύνονται όταν έχουμε τη στήριξη και την αγάπη των δικών μας ανθρώπων. Κάθε μέρα είναι μία καινούρια αρχή, μία μέρα που μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας. Ξεκινήστε από κάτι μικρό. Η διαδικασία της αλλαγής είναι επίπονη. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές στην πορεία. Μόνο μέσα από τα αληθινά κίνητρα και την πίστη στα όνειρα μπορούμε να φτάσουμε στην πραγματική ολοκλήρωση και ευτυχία. Ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου είσαι ΕΣΥ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X