Τι καθορίζει τη συμπεριφορά: Το ζώδιο ή ο ωροσκόπος;

Αν και τα περισσότερα βιβλία και άρθρα αστρολογίας ασχολούνται με το ζώδιο του Ήλιου μας, προσπαθώντας να αναλύσουν την ποιότητα του χαρακτήρα μας, ο Ωροσκόπος είναι το κρυμμένο «Εγώ» μας.

Είναι η σιωπηλή κραυγή, τα «γυαλιά» μέσα από τα οποία παρατηρούμε το κόσμο. Είναι η παρουσία μας, το στίγμα, η εντύπωση που αφήνουμε στους άλλους. Ο αληθινός μας χαρακτήρας, ο τρόπος που θέλουμε να αντιδράσουμε στα ερεθίσματα και όχι αυτός με τον οποίο για κάποιους λόγους αντιδρούμε.

Είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε, αν μας ξεγυμνώσουν από το ζώδιό μας. Εκφράζει το τι χρειαζόμαστε ώστε να φτάσουμε στην ικανοποίηση της ύπαρξής μας. Δείχνει με τι τρόπο θα κινηθούμε, τι δυναμική έχουμε απέναντι στους άλλους, στην κοινωνία, στον εαυτό μας.

Κριός

Άτομα που αγαπάνε τα νέα δυναμικά ξεκινήματα στη ζωή τους και αναλαμβάνουνε δράση με σκοπό την εκπλήρωση σε κάθε επίπεδο. Η συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικά διεκδικητική, χωρίς περιστροφές και με άγνοια του κινδύνου, ενώ το θάρρος δεν εγκαταλείπει ποτέ το άτομο. Φυσικά σπάνια λειτουργούν οι κεραίες προστασίας από τον κίνδυνο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε καταστάσεις που ίσως μετά δεν μπορούμε να χειριστούμε. Ο δυναμισμός και η ενέργεια που εκφράζει αυτός ο ωροσκόπος, έχει συχνά σαν αποτέλεσμα το άτομο να αποκτήσει κάποια προνόμια, να βρεθεί σε θέση ισχύος στον επαγγελματικό τομέα και να είναι πάντα ο κυνηγός στον ερωτικό. Ειδικά στο κομμάτι αυτό, οι ερωτικές επιτυχίες έπονται του κυνηγιού και της κατάκτησης, μαζί με μία απέχθεια για τα λιμνάζοντα νερά στις σχέσεις. Αν ο κυβερνήτης Άρης κάνει στο χάρτη καλές όψεις και είναι σε ένα δυναμικό ζώδιο, τότε η γοητεία κορυφώνεται, ειδικά στους άντρες.

Ταύρος

Ζώδιο των οικονομικών και των υλικών κτήσεων, μην του στερήσεις την άνεση και την καλοπέραση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο να μαζεύει το χρήμα, ώστε να το σκορπά κατόπιν απλόχερα, γιατί απεχθάνεται τη μιζέρια. Ο Ήλιος σε γήινα ζώδια φρενάρει την οικονομική του ασυδοσία, εκτός αν είναι και αυτός στον Ταύρο. Δεν έχει το θάρρος του Κριού, ενώ χρησιμοποιεί την υλική εξασφάλιση για να νιώθει και ο ίδιος ασφαλής. Οι αποφάσεις λαμβάνονται αργά και αμετάκλητα. Ο ωροσκόπος όμως αυτός δίνει διάρκεια στις γνωριμίες του και τα καινούρια ξεκινήματα, ενώ κάνει σχέσεις που αντέχουν μέσα στο χρόνο. Είναι ένας ωροσκόπος ο οποίος νοιάζεται να παγιώσει και να σταθεροποιήσει καταστάσεις, να δημιουργήσει μονιμότητα, ειδικά στον εργασιακό τομέα και κατόπιν στον ερωτικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα από προσωρινές και αβέβαιες καταστάσεις, ούτε μέσα από αλλαγές και ρίσκα. Γι’ αυτό και όταν ερωτεύεται, κρατά τον άλλο κοντά του ίσως και για μια ζωή.

Δίδυμος

Είναι ο… μαέστρος της επικοινωνίας, βρίσκοντας διεξόδους σε πολλές κατευθύνσεις. Υπάρχει έφεση στο εμπόριο, τη δημοσιογραφία, το γράψιμο, τις δημόσιες σχέσεις, ό,τι έχει να κάνει με πληροφορίες και πολύ κόσμο. Όσο δύσκαμπτο και να είναι το ζώδιο του Ήλιου του, μέσα του πάντα θα ψάχνει τρόπους να ξεφύγει. Το άτομο επιλέγει την ανέμελη πλευρά της ζωής, με συχνούς και επιπόλαιους έρωτες. Διασπάται όμως εύκολα, χωρίς να μπορεί να επικεντρωθεί κάπου, ακριβώς επειδή θέλει να συγκεντρώσει εμπειρίες και να γευτεί διάφορες καταστάσεις. Η αγάπη για τα ταξίδια είναι μεγάλη, όπως και για τις περιπέτειες που το κάθε ταξίδι μπορεί να κρύβει. Η ανησυχία μόνιμη, οι εναλλαγές σε γνωριμίες πολλές, η αποφυγή της δέσμευσης υπάρχει μόνιμα στις σχέσεις του, ενώ συχνά έχουμε το φαινόμενο των δύο σχέσεων ταυτόχρονα, ακόμα μια συνέπεια δηλαδή της αδυναμίας του να διαλέξει πλευρά.

Καρκίνος

Η ασφάλεια μέσα από την οικογένεια που έχει το άτομο ανάγκη να νιώσει, είναι στο κύτταρο του αποτυπωμένη. Η εσωστρέφεια βγαίνει στην επιφάνεια, μόλις βρεθεί μόνο του και χωρίς κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον να το στηρίζει. Το συναίσθημα είναι σαν θάλασσα, με διακυμάνσεις ακραίες, το οποίο καλύπτεται άριστα τον περισσότερο καιρό. Όλα πηγάζουν από την επιθυμία του να νιώσει οικεία στο περιβάλλον του. Το πρόβλημα είναι η μεγάλη ευαισθησία, η οποία πηγάζει από μια ανασφάλεια, η ευ συγκινησία αλλά και η έλλειψη ορθολογιστικής αντιμετώπισης καταστάσεων. Εξαιρετικής σημασίας είναι εδώ και οι όψεις που κάνει η Σελήνη, ειδικά στους γυναικείους χάρτες, η οποία δείχνει την εύνοια την κοινωνική που έχουμε από γεννησιμιού μας, αλλά και τη δημοφιλία που μπορεί να εισπράξουμε, όταν αυτή είναι καλά τοποθετημένη στο μεσουράνημα ή κάνει όψεις με το Δία. Στις σχέσεις, υπάρχει ο κίνδυνος προσκόλλησης και διαρκούς υποστήριξης, ενώ οι άντρες συχνά αναζητούν ένα μητρικό πρότυπο. Για τις γυναίκες, είναι ένδειξη πως έχουν ανάγκη τη δημιουργία οικογένειας, ώστε να νιώσουν ολοκληρωμένες.

Λέων

Το «Εγώ» καταλαμβάνει ένα τεράστιο κομμάτι της προσωπικότητας, η ζωή μια ατελείωτη σκηνή που αποζητά το χειροκρότημα, ενώ η φιλαρέσκεια αποζητά τρόπους να δικαιωθεί και δρόμους να εκφραστεί. Απαιτητικοί, περήφανη, διεκδικητικοί, με αγάπη στον εαυτό τους και τη μεγάλη ζωή. Να λατρεύεται τυφλά, ζητά το άτομο στον έρωτα και τότε μπορεί να προσφέρει σαν ανταπόδοση τα πάντα, με μια γενναιοδωρία μοναδική, πίστη και συναίσθημα. Σε αντίθεση, αν νιώσει πως δεν αποτελεί το κέντρο του κόσμου για το σύντροφό του, τότε βγάζει έναν πληγωμένο και επικίνδυνο εαυτό. Πρόκειται για ιδιαίτερα προικισμένους και δημιουργικούς ανθρώπους, με αγάπη για την Τέχνη, το θέατρο, τα παιδιά, ενώ περιμένει από το περιβάλλον του ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση. Ωστόσο, πρόκειται για έναν ωροσκόπο εγωκεντρικό και εύθικτο, που εύκολα νιώθει απόρριψη, ενώ συχνά οι απαιτήσεις του φτάνουν την υπερβολή.

Παρθένος

Η επιτομή της πρακτικότητας! Είναι ένας ωροσκόπος που σχετίζεται άμεσα με το ταλέντο να ανταπεξέρχεται στην καθημερινότητα, σε πρακτικά θέματα και θέματα υγείας. Το άτομο διαθέτει σε μεγάλο βαθμό λογική, υπευθυνότητα, ορθολογιστική σκέψη και συνετούς χειρισμούς που δεν θα το θέσουν σε ρίσκο! Είναι χαμηλών τόνων, χωρίς κραυγαλέα παρουσία, με μια ανάγκη να ολοκληρώνει ό,τι αρχίζει. Ένα από τα μειονεκτήματα είναι η εμμονή με τις ασθένειες και οι φοβίες γύρω από την υγεία του. Στερείται επίσης μεγάλης φαντασίας, όρεξης για περιπέτεια και πειραματισμών. Με πολύ ενθουσιασμό για τα υλικά αγαθά, απολαμβάνει τη ζωή σταθερά, ακίνδυνα, γήινα και σίγουρα. Στον έρωτα η αναζήτηση μπορεί να διαρκέσει μεγάλο διάστημα, αφού επιλέγει με αυστηρά κριτήρια, βάζει την επιφυλακτικότητα για ασπίδα και δύσκολα ικανοποιείται. Απορρίπτει οτιδήποτε δεν κατανοεί και είναι ξένο από τη δική του κοσμοθεωρία. Είναι ένας ωροσκόπος όμως της προσφοράς, της υπηρεσίας και της εκδούλευσης προς τους άλλους, κάτι που μετρά στα συν ποιότητας του. Δε θα μπορέσει ποτέ να αποβάλλει τη σχολαστικότητά του, σε όποια θέση και να είναι το ζώδιό του.

Ζυγός

Η συντροφικότητα, οι σχέσεις και ο γάμος, είναι οι λέξεις κλειδιά του ωροσκόπου αυτού. Σχέσεις φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές, καθώς και συνεργασίες, είναι το επίκεντρο και η πηγή ενέργειας του ατόμου. Έχει όμως ακόμα ένα δυνατό σημείο: η εύκολη κοινωνική δικτύωση, η σιγουριά, η φιλαρέσκεια, το οδηγούν στο κέντρο του θαυμασμού και της επιτυχίας. Ο αριθμός των φίλων είναι ανάλογος με αυτόν των εχθρών και των ανταγωνιστών. Γενικά υπάρχει η πρόθεση να στραφεί στα όμορφα και θετικά που η ζωή έχει να προσφέρει και λιγότερο στα μίζερα. Συχνά παρατηρείται υπερβολική προσπάθεια να κρατηθεί η σχέση… για χάρη της σχέσης και μόνο, χωρίς αυτή ωστόσο να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Οι εξαρτήσεις από το σύντροφο και αυτές μεγάλες, ενίοτε κουραστικές και η αναζήτηση του άλλου μισού με κάθε θυσία. Πρόκειται όμως για άτομα με το αίσθημα της δικαιοσύνης ανεπτυγμένο, την αισθητική επίσης και αυτό που τα κάνει ευτυχισμένα είναι η αρμονία ανάμεσα στον εαυτό τους και τους άλλους. Ο ωροσκόπος Ζυγός θα πρέπει να μάθει να τελειώνει μια σχέση, όταν αυτή… έχει ήδη τελειώσει.

Σκορπιός

Έντονη σεξουαλικότητα και μυστικοπάθεια. Πάθη, μυστικά, αυτοέλεγχος και δυναμισμός. Αποφασιστικότητα και φιλοδοξία, αλλά και το ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ακολουθείται ευλαβικά σαν Ευαγγέλιο. Το παρασκήνιο πλούσιο, οι ίντριγκες συχνές και τα αχαλίνωτα πάθη ζητάν μια ευκαιρία να υπάρξουν. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ωροσκόπο αυτόν: νέες προοπτικές να δημιουργήσει και νέα όρια να ξεπεράσει. Ωστόσο έντονος ιδεαλισμός και ζωηρή επιβολή του «Εγώ», τον καταστούν από τους πιο ικανούς αναζητητές της Αλήθειας και της ζωής. Αν μια σχέση έχει ξεφτίσει, τότε αντικαθίσταται τάχιστα. Θεωρείται από τους πιο καλούς εραστές, αφού έχει φωτιά στο αίμα και μια όρεξη ακόρεστη. Η ζωή είναι για αυτόν άσπρη ή μαύρη, όχι πολύχρωμη. Είτε θα δοθεί σε ένα άτομο, μία ιδέα, μια κατάσταση ολοκληρωτικά, ή καθόλου.

Τοξότης

Το πιο αισιόδοξο παιδί του Ζωδιακού, ζει σύμφωνα με τη δική του πολυκοσμική κοσμοθεωρία, πως όλοι είμαστε παιδιά ενός ίδιου Θεού. Ο αιώνιος αναζητητής της Αλήθειας, επεκτατικός πνευματικά, προικισμένος με μπόλικη αισιοδοξία. Δυνατές πνευματικές αναζητήσεις, ταξίδια, έρωτες ξένης προέλευσης είναι για αυτόν το νόημα της ύπαρξης. Αν το περιβάλλον του τον περιορίζει, τότε θα νιώσει ασφυκτικά και θα αντιδράσει. Ο Ωροσκόπος αυτός διψά για μάθηση, για γνώση, για ξένες κουλτούρες, ενώ αναζητήσεις πνευματικές είναι τον απασχολούν συνεχώς. Στα ερωτικά πάντα ανοιχτός για κάτι νέο και ενθουσιώδες, λόγω της αισιόδοξης συμπεριφοράς, προστατευτικός και με καλές προθέσεις, παραμένοντας ωστόσο το αιώνιο γεροντοπαλίκαρο, όσο θα συνεχίζει τις περιπέτειες για την αναζήτηση της αλήθειας και ενός νέου έρωτα!

Αιγόκερως

Συνδέεται με την καριέρα, την δίψα για επαγγελματική άνοδο και την υπέρμετρη φιλοδοξία. Έχει πάντα γνώμη για τα πολιτικά δρώμενα και αφιερώνεται στην εντατική δουλειά, μέχρι να δει αποτέλεσμα. Όλα τα παρατηρεί από απόσταση, μέχρι να αποφασίσει πώς θα κινηθεί, ενώ οι λέξεις «υπευθυνότητα» και «επίδοση» είναι για αυτόν ιερές. Σε όποιο ζώδιο και αν ανήκει, ο ωροσκόπος αυτός χρωματίζει έντονα την προσωπικότητα. Ακόμα και οι έρωτές του, κρίνονται με βάση ποιο θα είναι το κέρδος του και λιγότερο με το συναισθηματικό του κομμάτι. Τα πράγματα πρέπει για αυτόν να έχουν μια πρακτική και λογική λειτουργία, αλλιώς τα αγνοεί, ενώ τα συναισθήματα κατηγοριοποιούνται και παίρνουν ταμπέλα. Συνήθως, άσχετα με το ζώδιό τους, είναι άτομα που από νωρίς ξέκοψαν από το σπίτι τους και χάραξαν το δικό τους δρόμο. Στις σχέσεις, ενώ είναι αξιόπιστος, χρειάζεται ξεκαθάρισμα και ανάλυση για το ρόλο που αναλαμβάνει ο καθένας, ενώ σπάνια θα προσφέρει χωρίς ανταπόδοση.

Υδροχόος

Στόχοι, επιθυμίες και μεγάλα οράματα χαρακτηρίζουν τον ωροσκόπο αυτό, που άσχετα με το ζώδιό του, δύσκολα να μην τα εκδηλώσει. Ωστόσο, είναι καλό να υπάρχει ένα κράτημα από Γη στο χάρτη, ώστε να μην χάνει το μέτρο και την αίσθηση της πραγματικότητας. Πρωτοποριακές ιδέες, τολμηροί και συχνά εκτός πραγματικότητας στόχοι, ιδανικά και απέχθεια προς το κατεστημένο. Αν τύχει και το άτομο έχει τον Ήλιο του σε ένα ζώδιο γήινο, τότε όλα αυτά θα εκφραστούν με περισσότερη κάλυψη, επιφυλακτικότητα και ρεαλισμό. Οι έρωτες και οι φιλίες ανακατεύονται μεταξύ τους και αλλάζουν ρόλους, ενώ το τοπίο αλλάζει συνεχώς και ξαφνικά, κάτω από την επιρροή του Ουρανού. Οι ιδέες ακραίες και ριζοσπαστικές και οι θεσμοί ο χειρότερος εχθρός, διαμορφώνουν μία κατάσταση μυαλού περίεργη, με προσμίξεις, αντιδραστική, αλλά και αν χρειαστεί, αρκετά συντηρητική, για χάρη της προσαρμοστικότητας. Η αντιμετώπιση του μάλλον ιδιαίτερη στα προβλήματα, έχει πάντα μια πρωτοποριακή λύση στο τσεπάκι. Ταλέντο του να κλέβει καρδιές, τις οποίες λίγο αργότερα ανταλλάσσει με άλλες, πιο ενδιαφέρουσες. Εχθρός του οι κάθε είδους επίσημες κοινωνικές φιέστες, όπως γάμος, αρραβώνας, βάφτιση, υπογραφή ντοκουμέντων, όπως γάμου ή οτιδήποτε τον βάζει σε μία συνομοταξία κοινωνική και περιοριστική.

Ιχθύς

Ευαισθησία και εσωτερικές αναζητήσεις, είναι η επίσημη περιγραφή. Μία περιγραφή που συχνά ξεγελά και εξαπατά, αφού πρόκειται για φύσεις καθόλου ευαίσθητες και ανήμπορες. Μάλλον εύθικτες θα λέγαμε, με ό,τι τις ενοχλεί και δεν εξυπηρετεί το σκοπό τους. Ο κίνδυνος έγκειται στο ότι συχνά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα γύρω τους, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε απογοητεύσεις. Οι Ιχθύες, ένα καθαρά μεταφυσικό ζώδιο, έχουν ως κυβερνήτη τον Ποσειδώνα, που θολώνει καταστάσεις και προκαλεί σύγχυση, μέσα σε ταλαντεύσεις και διλήμματα. Δεν δίνει καθαρά παιχνίδια εδώ ο Ποσειδώνας, σας κάνει αβέβαιους για τις επιλογές σας, βάζοντας σας ακόμα και στον πειρασμό να διατηρείτε κρυφές σχέσεις, που δεν θέλετε να δουν το φως του ήλιου. Ονειροπόληση και έντονη φαντασία, μετατρέπονται συχνά σε μειονεκτήματα, όταν δεν έχουν έδαφος να μετουσιωθούν. Ανάγκη για προστασία και συναισθηματική κάλυψη μέσα από μια σχέση, μπορεί να οδηγήσει σε εκμετάλλευση και σε καταστάσεις, μέσα στις οποίες θα βρεθεί να θυσιάζεται για το καλό του άλλου. Ωστόσο, κατέχει μεγάλη διαίσθηση και αν την ακολουθήσει, θα βγει από δύσκολες καταστάσεις.

Πηγή: www.myastro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επάγγελμα και ζώδια: Ποια δουλειά σου ταιριάζει καλύτερα;

Τα ζώδια και τα λάθη στο φλερτ: Πού χαλάει η… δουλειά;

Λογική ή Συναίσθημα; Πώς λειτουργούν στον Έρωτα τα Ζώδια;

Έρωτας ή καριέρα: Ποια προτεραιότητα δίνουν τα ζώδια

Σου είπε «όχι»; Έτσι θα τον πείσεις για να σου κάνει το χατίρι!

Σχετικά άρθρα