Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ο Χρήστος Μήτσης προτείνει το ντοκιμαντέρ "Μανάβης"

Ο Χρήστος Μήτσης προτείνει το ντοκιμαντέρ "Μανάβης"

Ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης μας συνιστά να σπεύσουμε στις αίθουσες για ένα πολύ ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ.

 

 

 

 

 

 

Αυτές τις μέρες παίζεται στις αίθουσες ένα απ’ τα καλύτερα ελληνικά ντοκυμαντέρ των τελευταίων χρόνων, που λέγεται «Ο μανάβης». Πρόκειται για το οδοιπορικό ενός περιπλανώμενου οπωροπώλη, ο οποίος κάνει με το φορτηγάκι του το ίδιο δρομολόγιο εδώ και 30 χρόνια, στα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου του Νομού Τρικάλων, εφοδιάζοντας τα κάθε βδομάδα με εποχιακά φρούτα και ζαρζαβατικά.

Είναι μια αληθινή ιστορία, δεν υπάρχει κάποιος να αφηγείται ό,τι συμβαίνει, δε μιλά κάποιος στην κάμερα. Βλέπουμε μόνο ό,τι συμβαίνει ανάμεσα στον μανάβη και τους πελάτες του, τους κατοίκους των χωριών. Μέσα απ’ αυτό βγαίνει συναρπαστικά, πολύ έντονα, πολύ ανθρώπινα όλη η ιστορία της Πίνδου, του χωριού, της Ελλάδας που είναι μακριά από την Αθήνα, από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Βγαίνει ο τόπος, ο χρόνος και η χώρας μας. Είναι σκηνοθετική δουλειά του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου και πήρε το βραβείο κοινού στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια πάρα πολύ ωραία κινηματογραφημένη ιστορία του τόπου μέσα απ’ τους ανθρώπους του.

Σκηνοθέτης: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X