Αρχική / Διατροφή / Συμβουλή για να μειώσετε στο μισό τις θερμίδες!
Συμβουλή για να μειώσετε στο μισό τις θερμίδες! thumbnail

Συμβουλή για να μειώσετε στο μισό τις θερμίδες!

Οι άνθρωποι τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα από ένα γεύμα, αν νομίζουν ότι η μερίδα αυτή είναι μικρή ανεξάρτητα από το πραγματικό της μέγεθος, σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Cornell.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές σέρβιραν σε κάθε συμμετέχοντα στο πλαίσιο της μελέτης την ίδια ποσότητα μακαρόνια, αλλά σε κάποιους από αυτούς είπαν πως πρόκειται για «κανονική» μερίδα και σε άλλους πως πρόκειται για «διπλή» μερίδα».   Εκείνοι που πίστευαν ότι τους δόθηκε  μεγαλύτερη μερίδα άφηναν 10 φορές περισσότερο φαγητό στο πιάτο τους, σε σχέση με εκείνους που νόμιζαν ότι πήραν την μικρότερη μερίδα. Στην πραγματικότητα, εκείνοι που είχαν πάρει την υποτιθέμενη «διπλή μερίδα» κατανάλωναν 63% λιγότερες θερμίδες.

Μπορείτε, λοιπόν, να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε με το να μεγαλώσετε τις μερίδες που σερβίρεστε! Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, όμως είναι γεγονός πως και στην περίπτωση των θερμίδων το μυαλό είναι αυτό που καθορίζει το πόσο θα φάμε και όχι μόνο το στομάχι μας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X