8 tips για να πίνεις περισσότερο νερό

Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε να πιούμε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο οργανισμός μας χρειάζεται 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Παρακάτω θα δείτε  τρόπους για να καταναλώνετε περισσότερο νερό κατά την διάρκεια της ημέρας, στη γραφείο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο κλπ.

1.Βάλτε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σου και πιες νερό με το που ξυπνήσεις.  Προσπάθησε να το πιείς πριν από τον καφέ και το τσάι σου.

2.Κράτησε ένα μπουκάλι στο γραφείο σας για να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να μην παραμελήσετε το μπουκάλι με το νερό, βάλτε ένα σημείωμα στον υπολογιστή σας για να σας το υπενθυμίζει. Αν αυτό εξακολουθεί να μην λειτουργεί, βάλτε μια υπενθύμιση στο κινητό ή το ημερολόγιό σας.

3.Αν δεν έχεις δουλειά γραφείου, να έχεις πάντα ένα μπουκάλι νερό μέσα στην τσάντα σου, για να μην ξεχνάς να πίνεις νερό.

4.Να πίνετε νερό πριν από το φαγητό. Να πιείτε ένα ή δύο νερό πριν αρχίσετε να τρώτε. Μια μελέτη του 2010 έδειξε ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών βοηθάει τους ανθρώπους να χάσουν πιο εύκολα κιλά.

5.Αραιώστε το χυμό σας. Αν είστε ο τύπος του ανθρώπου που θέλετε να πίνετε κάνει γλυκό, μπορείτε να βάλετε στο 1/4 του ποτηριού χυμό φρούτων και στο υπόλοιπο νερό.

6.Αν νιώσεις την ανάγκη να πιείς μια σόδα ή κάποιο άλλο γλυκό ποτό, χρησιμοποίησε συτή την ανάγκση για να πιείς ένα ποτήρι νερό.

7.Βάλε στο νερό σου κάποια γεύση. Χρησιμοποίησε φρέσκα φρούτα ή λαχανικά για να προσθέσεις γεύση στο νερό. Το αγγούρι, το λεμόνι, το λάιμ, και το πεπόνι είναι καλές επιλογές.

8.Παρακολουθήστε την πρόληψη του νερού. Όπως έχετε ημερολόγιο για την τροφή σας έτσι μπορείτε να οργανώσετε και την πρόληψη του νερού.

Σχετικά άρθρα