10 χρήσεις του ταλκ που δε γνωρίζετε!

Το ταλκ είναι το πιο μαλακό ορυκτό  και ονομάζεται τάλκης. Δεν είναι τόσο γνωστό στη φυσική του μορφή καθώς οι περισσότεροι από εμάς το γνωρίζουμε από τη λευκή πούδρα σαν ταλκ, με την οποία οι γονείς πουδράρουν τα μωρά τους στα ευαίσθητα σημεία και ορισμένοι αθλητές τα χέρια τους. 

Ωστόσο οι χρήσεις του ταλκ δεν περιορίζονται μόνο εκεί! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως…

1. Για να κρατήσει περισσότερο το κραγιόν σας, μπορείτε να βάλετε μια πρώτη στρώση από ταλκ και μετά το κραγιόν σας.

2. Μπορείτε να αποφύγετε την κακοσμία των ποδιών σας εξαιτίας του ιδρώτα, βάζοντας λίγη πούδρα στα παπούτσια σας, ειδικά αν δεν φοράτε κάλτσες. Έτσι τα πόδια σας δεν θα ιδρώσουν.

3. Αν τα μαλλιά σας είναι λίγο λαδωμένα και δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, βάλτε λίγο ταλκ. Έχει την ιδιότητα να αφαιρεί το σμήγμα και μετά από ένα χτένισμα τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο φρέσκα.

4. Μπορείτε να αποκτήσετε απαλό δέρμα μωρού, πλούσια ενυδατωμένο, αν ρίξετε στο νερό του μπάνιου ειδικό ταλκ, το οποία θα κάνει αφρό.

5. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά σε περιοχές που εμφανίζουν σπυράκια. Μετά από μερικές μέρες θα έχουν ξεραθεί!

6. Βάζοντας ταλκ στο σώμα σας μετά το μπάνιο ή το ντους θα νιώσετε πιο φρέσκες και ωραίες.

7. Αν λερωθείτε βάλτε το τοπικά πάνω στο λεκέ και αυτό θα απορροφηθεί.

8. Χρησιμοποιήστε το στις περιοχές που μόλις έχετε ξυρίσει και κυρίως στις μασχάλες καθώς λειτουργεί αφυγραντικά. Καλμάρει το μπικίνι έπειτα από χαλάουα.

9. Αν μια αλυσίδα λαιμού ή χεριού είναι μπερδεμένη, μη χάνετε άλλο το χρόνο σας. Ρίξτε λίγο ταλκ και θα ξεμπερδευτεί από μόνη της.

10. Διώχνει τα μυρμήγκια. Για κάποιο λόγο τα μυρμήγκια δεν πατάνε το πόδι τους στις περιοχές όπου έχετε ρίξει λίγο ταλκ. Ίσως γιατί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς υγρασία.

Οπότε ας υπάρχει λίγο ταλκ στο σπίτι! Είναι πολύ χρήσιμο…

 

Πηγή:mystikapanoraias.blogspot.gr

Σχετικά άρθρα