Τελευταία ημέρα για την υποβολή μηχανογραφικών!

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα μηχανογραφικά συμπληρώνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Οι υποψήφιοι χρειάζονται τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο οι υποψήφιοι βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, την ειδική περίπτωση, στην οποία τυχόν ανήκουν και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄).

Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν «Προσωρινή Αποθήκευση». Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της «Οριστικοποίησης».

Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέχρι και σήμερα, το Μηχανογραφικό Δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και καλό είναι αυτό το οριστικοποιημένο δελτίο να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

 

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά άρθρα