Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Γ. Ζανιάς: Οι επιπλέον φόροι δεν συνάδουν με ταχεία ανάπτυξη
Η γρήγορη ανάπτυξη δεν συνάδει με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα αύξησης φόρων ή μείωσης εισοδημάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση των μετοχών της τράπεζας.Το τελευταίο κομμάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να καλυφθεί μέσω ανάπτυξης και διαρθρωτικών μέτρων τα οποία αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των δημοσίων πόρων, σημείωσε ο κ. Ζανιάς.Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε επίσης, πως "η χρηματοδότηση σήμερα της οικονομίας δεν γίνεται με τον όγκο (της χρηματοδότησης), αλλά και με (τα απαραίτητα) επιτόκια, με τα οποία είναι συμβατή μια γρήγορη ανάπτυξη". Αυτό οφείλεται κατά ένα μέρος μόνο στο ότι τώρα αποκτούν οι τράπεζες τα κεφάλαια αλλά και τις δομές για μια σημαντική βελτίωση στη χρηματοδότηση της οικονομίας, πρόσθεσε ο κ.Ζανιάς.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γ. Ζανιάς: Οι επιπλέον φόροι δεν συνάδουν με ταχεία ανάπτυξη

Η γρήγορη ανάπτυξη δεν συνάδει με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα αύξησης φόρων ή μείωσης εισοδημάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση των μετοχών της τράπεζας.

Το τελευταίο κομμάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να καλυφθεί μέσω ανάπτυξης και διαρθρωτικών μέτρων τα οποία αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των δημοσίων πόρων, σημείωσε ο κ. Ζανιάς.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε επίσης, πως «η χρηματοδότηση σήμερα της οικονομίας δεν γίνεται με τον όγκο (της χρηματοδότησης), αλλά και με (τα απαραίτητα) επιτόκια, με τα οποία είναι συμβατή μια γρήγορη ανάπτυξη». Αυτό οφείλεται κατά ένα μέρος μόνο στο ότι τώρα αποκτούν οι τράπεζες τα κεφάλαια αλλά και τις δομές για μια σημαντική βελτίωση στη χρηματοδότηση της οικονομίας, πρόσθεσε ο κ.Ζανιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X