«Όχι» και στις ρυθμίσεις για το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας

Σκληρή κριτική στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον ρόλο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, άσκησαν στην έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης, Κ. Ασκούνης, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης, που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλης.

Με το σχέδιο νόμου, το Οικονομικό Παρατηρητήριο αποκτά το δικαίωμα να επεμβαίνει στους προϋπολογισμούς όλων των δήμων και, στην περίπτωση που οι υποδείξεις του δεν γίνουν σεβαστές, έχει το δικαίωμα να στερεί από τους δήμους το μερίδιό τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Επιπλέον, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου, αποδίδεται αστική και πειθαρχική ευθύνη στους αιρετούς και τους υπαλλήλους των δήμων.

Τόσο ο κ. Ασκούνης, όσο και ο κ. Τζανακούλης, στηλίτευσαν ιδιαιτέρως το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών θα υποδεικνύει, πλέον, στους ΟΤΑ πώς θα διαμορφώνουν τους προϋπολογισμούς τους, ακυρώνοντας, όπως είπαν, επί της ουσίας πλήρως τον ρόλο των δημάρχων.

“Ας διορίσουν λοιπόν 325 Επιτρόπους, ως επικεφαλής των δήμων, να τελειώνουμε

Σχετικά άρθρα