Το κατάλληλο καπέλο για το πρόσωπο σας

Μέσα τους μπορείτε να κρυφτείτε, να κρύψετε τα αχτένιστα μαλλιά σας, να προστατευτείτε, να κάνετε μια στυλιστική δήλωση. Τα καπέλα τα αγαπάμε αν και στην Ελλάδα τα φοβόμαστε και λίγο για αυτό δεν τα βλέπουμε δυστυχώς να φοριούνται συχνά εκτός παραλίας. Όπως λοιπόν το κούρεμα έτσι και το καπέλο θα πρέπει να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας. Ας μάθουμε λοιπόν τι μας ταιριάζει για να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή.

Μακρόστενο πρόσωπο: Ένα μεγάλο πλατύγυρο καπέλο με φαρδύ γείσο θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο μικρό. Μη φοράτε καπέλα με στενά μυτερά γείσα γιατί θα τονίσουν ακόμα περισσότερο το μήκος του προσώπου σας και προσπαθήστε να κρύβουν το κούτελο σας. Εσείς μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε καπέλα που έχουν πάνω τους μικρές λεπτομέρειες.

Τετράγωνο πρόσωπο: Σε αυτό το σχήμα ταιριάζουν τα πλατύγυρα καπέλα που έχουν φαρδύ γείσο και ένα πιο τετράγωνο τεπέ (το πάνω μέρος του καπέλου.) Τα καπέλα με καμπύλες επίσης ισορροπούν και μαλακώνουν τις γωνίες στο πρόσωπο.

Οβάλ πρόσωπο και πρόσωπο καρδιά: Είσαστε από τις τυχερές μιας και στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ταιριάζουν τα πάντα. Ότι και να επιλέξετε δεν κινδυνεύετε να κάνετε λάθος μιας και το πρόσωπο σας έχει ήδη τις σωστές ισορροπίες, οπότε δεν έχετε περιορισμούς.

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα ασύμμετρα κοψίματα και σχέδια βοηθούν το συγκεκριμένο σχήμα γιατί βοηθούν στο να δημιουργηθούν γωνίες από τον τρόπο που αγκαλιάζουν το κεφάλι σας αλλά και από τον τρόπο που πέφτει η σκιά στο πρόσωπο σας. Αποφύγετε αυτά που θα σας κάνουν να δείχνετε ακόμα πιο στρογγυλοπρόσωποι και επιλέξτε να έχουν ψηλή βάση.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Σχετικά άρθρα