Σύζυγος βρεφοκτόνου: Σωτηρία γιατί το έκανες αυτό;

Την περίμενε έξω από το δικαστικό μέγαρο Πατρών για να την ρωτήσει: «Σωτηρία, γιατί το έκανες μπορείς να μου πεις;». Ο Νίκος Αγγελόπουλος, πατέρας του μόλις δυόμιση μηνών βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο από τη μητέρα του, λέει στην κάμερα: «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι μάνα είναι».

Η γυναίκα, όταν τον αντίκρισε βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο μετά την απολογία της στον ανακριτή Πατρών, δεν μπόρεσε να βγάλει λέξη και σχεδόν κατέρρευσε στην είσοδο, υποβασταζόμενη από τους αστυνομικούς που τη συνόδευαν.

«Ήθελα να τη δω και να τη ρωτήσω γιατί το έκανε. Του φέρθηκε λες και ήταν κανένα σκυλάκι ή κανένα γατάκι. Παιδί της ήταν… δεν μπορώ να πιστέψω πως του φέρθηκε έτσι. Και να πω ότι της έπεσε, θα το δεχθώ. Όμως γιατί δεν ειδοποίησε κάποιον να τη βοηθήσει. Τα δίδυμα δεν θα πάθαιναν τίποτα να τα αφήσει για λίγο μέχρι να ενημερώσει κάποιον στο χωριό. Και μετά το έβαλε το παιδί στο ψυγείο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι μάνα είναι», λέει ο πατέρας στην κάμερα του Patrastimes.gr.

Οταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν μισεί τη σύντροφό του, είπε: «Δεν την μισώ, τη λυπάμαι» και ζήτησε για μία ακόμη φορά από την πολιτεία και τις αρχές να μην του πάρουν τα άλλα του παιδιά.

Η 31χρονη βρεφοκτόνος οδηγήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στις φυλακές Θηβών. Η συνήγορος υπεράσπισης θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης. Η δικηγόρος της 31χρονης σε δηλώσεις της υποστήριξε πως πρόκειται για μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια ως εσώκλειστη για 19 χρόνια σε ιδρύματα και όπως η ίδια η 31χρονη αποκάλυψε στον εισαγγελέα σε ηλικία 10 ετών έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα