Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Εξηκοστή επέτειος από το τέλος του πολέμου της Κορέας
Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 60ή επέτειο του τέλους του κορεατικού πολέμου, με την ευκαιρία της οποίας είναι πιθανό να παρουσιάσει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή, εάν διαθέτει τέτοιους, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.Το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι παρακολούθηση από δορυφόρο έδειξε πάνω από 10.000 βορειοκορεάτες στρατιώτες να προετοιμάζονται για την παρέλαση στο αεροδρόμιο Μιρίμ, κοντά στην Πιονγκγιάνγκ. Επίσης πύραυλοι μικρού και μεσαίου βεληνεκούς τοποθετήθηκαν σε εκτοξευτές.Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.Νοτιοκορεάτες εμπειρογνώμονες παρακολουθούν με προσοχή τις προετοιμασίες για την παρέλαση περιμένοντας να δουν εάν η Πιονγκγιάνγκ θα παρουσιάσει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή.Ο πόλεμος της Κορέας τερματίσθηκε στις 27 Ιουλίου του 1953 με ανακωχή. Επειδή δεν υπεγράφη συνθήκη ειρήνης, ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξηκοστή επέτειος από το τέλος του πολέμου της Κορέας

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 60ή επέτειο του τέλους του κορεατικού πολέμου, με την ευκαιρία της οποίας είναι πιθανό να παρουσιάσει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή, εάν διαθέτει τέτοιους, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι παρακολούθηση από δορυφόρο έδειξε πάνω από 10.000 βορειοκορεάτες στρατιώτες να προετοιμάζονται για την παρέλαση στο αεροδρόμιο Μιρίμ, κοντά στην Πιονγκγιάνγκ. Επίσης πύραυλοι μικρού και μεσαίου βεληνεκούς τοποθετήθηκαν σε εκτοξευτές.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Νοτιοκορεάτες εμπειρογνώμονες παρακολουθούν με προσοχή τις προετοιμασίες για την παρέλαση περιμένοντας να δουν εάν η Πιονγκγιάνγκ θα παρουσιάσει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή.

Ο πόλεμος της Κορέας τερματίσθηκε στις 27 Ιουλίου του 1953 με ανακωχή. Επειδή δεν υπεγράφη συνθήκη ειρήνης, ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X