Αρχική / More / Νομικά / Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από συγγενή
Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από συγγενή thumbnail

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από συγγενή

 


Αναγνώστριά μας ρωτά.

 


 

 


Καλησπέρα σας. Είμαστε άνεργοι εγώ και ο άντρας μου με αρκετά οικονομικά προβλήματα. Τα παιδιά μου 5 και 8 χρονών χρειάζονται ψυχοθεραπεία γιατί υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από συγγενικό πρόσωπο. Η εισαγγελική εντολή μας παρέπεμψε στο Κ.Ψ.Υ στην Ηπείρου{ΙΚΑ} οπου εγινε και η εκτίμηση των παιδιών μου,ομως λογω νομικών θεμάτων δεν μπορούν να αναλάβουν τις ψυχοθεραπειες των παιδιών.Ξαναπήρα εισαγγελική διαταγή,οπου με παρεπεμψαν στο Παγκράτι στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου που ανήκουμε καθώς και στο Παίδων Αγία Σοφία. Κανένας από τους 3 φορείς δεν μπορεί να αναλάβει τα παιδιά μου. Επί πλέον ο ΕΟΠΠΥ δεν εγκρίνει ψυχοθεραπείες παρά μόνο λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ. Έχουμε απευθυνθεί σε πολλούς φορείς όπως "Χαμόγελο του παιδιού" "Συνήγορο του παιδιού" "Νοσοκομείο Αγία Σοφία" κλπ χωρίς αποτέλεσμα. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν υπάρχει καμία στήριξη από τη πολιτεία παρ' όλη την ανάμειξη της δικαιοσύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα σημαδέψει τα παιδιά μου για όλη τους τη ζωή; Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας.Τι πρέπει να κάνω,που να πάω για να βοηθηθούν τα παιδιά μου?Ενα χρόνο τώρα τρέχω χωρίς αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ πολύ.

 


 

 


Αγαπητή αναγνώστρια. Επικοινωνήσαμε με τους νομικούς συμβούλους μας και δίνουν μια προτεινόμενη κατεύθυνση:

 


 

 


Οι εισαγγελικές παραγγελίες που οι ένα λόγω γονείς έχουν λάβει μπορεί να είναι ρητή για παραπομπή σε ΚΨΥ, δηλαδή χωρίς να αφήνει στην κρίση και ευχέρεια του ΚΨΥ το αν θα αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα των ανηλίκων ή μπορεί και να δίνει την ευχέρεια στο ΚΨΥ να αναλάβει ή όχι την θεραπεία. Στην πρώτη περίπτωση, αν το ΚΨΥ δεν εκτελεί την παραγγελία τότε η Διοίκηση του ΚΨΥ διαπράττει ποινικό αδίκημα και οι γονείς μπορούν να ασκήσουν μήνυση κατά της Διοίκησης του ΚΨΥ.Δεν είναι σαφές από το ερώτημα αν πρόκειται για την πρώτη ή τη δεύτερη περίπτωση εισαγγελικής παραγγελίας. Περαιτέρω, κάτι που χρειάζεται να διευκρινιστεί από τους γονείς είναι το ποια είναι τα "νομικά θέματα" που αναφέρουν στο ερώτημά τους, τα οποία (νομικά θέματα) επικαλούνται τα ΚΨΥ και αρνούνται να παράσχουν τις εντεταλμένες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης των ανηλίκων. Οι πιο πάνω διευκρινίσεις είναι χρήσιμες προκειμένου η συμβουλή μας για τις περαιτέρω ενέργειες να είναι πιο ακριβείς.

 


 

 


Επίσης έπειτα από επικοινωνία μας, οι υπέυθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού, συνιστούν να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 1056.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X