Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η παχυσαρκία είναι αρρώστια
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν καλά ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά η πλειονότητα εξακολουθεί να δίνει μεγαλύτερη σημασία στις αισθητικές συνέπειές της παρά στους ιατρικούς κινδύνους της. Αυτή η διαστρεβλωμένη εικόνα μπορεί να αλλάξει, καθώς ο ένας υγειονομικός οργανισμός μετά τον άλλο την κατατάσσουν στις ασθένειες αντί να τη θεωρούν απλώς παράγοντα κινδύνου για νόσηση. Την αρχή έκανε προ ετών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ τώρα ήρθε η σειρά της αναγνωρισμένου κύρους Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (ΑΜΑ). Τον περασμένο μήνα η ΑΜΑ άλλαξε την ταξινόμηση της παχυσαρκίας και ανακοίνωσε ότι είναι μία πραγματική ασθένεια, η οποία πρέπει να τύχει πολύ περισσότερης προσοχής από γιατρούς, ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Το κόστος Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς

Η παχυσαρκία είναι αρρώστια

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν καλά ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά η πλειονότητα εξακολουθεί να δίνει μεγαλύτερη σημασία στις αισθητικές συνέπειές της παρά στους ιατρικούς κινδύνους της.

Αυτή η διαστρεβλωμένη εικόνα μπορεί να αλλάξει, καθώς ο ένας υγειονομικός οργανισμός μετά τον άλλο την κατατάσσουν στις ασθένειες αντί να τη θεωρούν απλώς παράγοντα κινδύνου για νόσηση. Την αρχή έκανε προ ετών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ τώρα ήρθε η σειρά της αναγνωρισμένου κύρους Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (ΑΜΑ).

Τον περασμένο μήνα η ΑΜΑ άλλαξε την ταξινόμηση της παχυσαρκίας και ανακοίνωσε ότι είναι μία πραγματική ασθένεια, η οποία πρέπει να τύχει πολύ περισσότερης προσοχής από γιατρούς, ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Το κόστος

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “Νιου Γιορκ Τάιμς

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X