Ένα "γιατροσόφι" για πονοκέφαλο και ημικρανία;

Μερικές φορές μια θεραπεία στο σπίτι είναι το μόνο που χρειάζεστε για να νιώσετε καλύτερα από ένα τσίμπημα, από ένα πονοκέφαλο ή από ένα πόνο στο στομάχι. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με μερικές από τις αγαπημένες θεραπείες του Dr. Oz για τα πιο κοινά καθημερινά σας προβλήματα. Μάθετε πώς να ανακουφίστειτε από ημικρανίες και πόνους στο στομάχι με αυτές τις απλές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε  μόνοι σας!

Ημικρανία
Εάν έχετε συχνά πονοκεφάλους, δοκιμάστε μια “αρωματική” λύση.  Το αιθέριο έλαιο από δυόσμο είναι ένα φάρμακο που είναι εύκολο και φυσικό.

Τρίψτε μερικές σταγόνες στους κροτάφους σας και αφήστε τες για 15 με 30 λεπτά. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του δυόσμου θα καταπραΰνουν τα νεύρα σας.

Φούσκωμα
Το τσάι από πικραλίδα είναι ένα ήπιο διουρητικό που θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα περιττά υγρά στο σώμα σας. Διεγείρει τη χολή για να σπάσει τα λιπαρά γεύματα που σας κάνουν να πρήζεστε. Δοκιμάστε να πίνετε ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Οσφυαλγία
Για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, δοκιμάστε  να κάνετε ένα μασάζ με μέντα και πάγο! Το μασάζ με λάδι μενθόλης και πάγο είναι αποδεδειγμένο αναλγητικό.

Φτιάξτε ένα μείγμα με ένα φλιτζάνι νερό και δύο σταγόνες έλαιο μέντας σε ένα ποτήρι. Όταν ο πάγος έχει σκληρύνει, αφαιρέστε τον από το ποτήρι και είναι έτοιμος για χρήση.

Πονόλαιμος
Μπορείτε να φτιάξετε ένα γρήγορο σιρόπι για τον πονόλαιμο και τον επίμονο βήχα με πράγματα που έχετε στο ντουλάπι σας.

Ανακατεύετε ένα 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου, 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας μέλι.

Ταραγμένος ύπνος
Θέλετε να απολαύστε έναν ξεκούραστο βράδυ; Τα κεράσια περιέχουν αρκετή δόση μελατονίνης που βοηθά στην ποιότητα του ύπνου. Μια μικρή ποσότητα τάρτας ή χυμού κεράσι είναι ότι πρέπει.

Μυϊκούς πόνους
Το ροκφόρ δρα ως μια κρύα θεραπεία πάνω στο δέρμα, η οποία μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο των μυών. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά τρίψτε ένα κομμάτι εκεί που πονάτε και μπορεί να εκπλαγείτε!

Ταλαιπωρημένα Μαλλιά
Το ελαιόλαδο προσθέτει λάμψη στα μαλλιά σας. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα βοηθούν στην προστασία των μαλλιών σας για να γίνουν πιο μαλακά.

Κάντε μασάζ με ελαιόλαδο στα μαλλιά και τυλίξτε τα με μια πετσέτα. Αφήστε το για 10 λεπτά, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και είστε έτοιμες.

Σχετικά άρθρα