Μεξικό: Αντιναύαρχος νεκρός σε ενέδρα ενόπλων

Ένας Μεξικανός αντιναύαρχος έχασε την Κυριακή τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκε στην πολιτεία Μιτσοακάν, στην οποία ο πρόεδρος της χώρας, Ενρίκε Πενία Νιέτο, είχε στείλει στρατιωτικές δυνάμεις προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο περιοχών που κυριαρχούνται από συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

Οι δράστες, οπλισμένοι με τουφέκια, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αντιναύαρχο Κάρλος Σαλαζάρ, ο οποίος διοικούσε τη ναυτική βάση στο παραλιακό θέρετρο του Ειρηνικού, Πουέρτα Βαγιάρτα. Ένας ακόμα αξιωματικός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανακοίνωσε το Ναυτικό.

Οι άνδρες δέχτηκαν επίθεση αφού αναγκάστηκαν να διαφύγουν από την εθνική οδό σε ένα επαρχιακό δρόμο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο είχε διακοπεί εξαιτίας διαδήλωσης που πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα.

Ο Νιέτο παραδέχτηκε την περασμένη Πέμπτη ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει τον έλεγχο πολλών περιοχών στην Μιτσοακάν, ενώ δεσμεύτηκε να κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα