Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κέρι: Οι συνομιλίες με το Πακιστάν θα επαναληφθούν
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συμφώνησε σήμερα με πακιστανούς αξιωματούχους στην επανάληψη των διμερών συνομιλιών μετά την επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών εξαιτίας νατοϊκής αεροπορικής επίθεσης το 2011, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 24 πακιστανοί στρατιώτες.Σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του Σαρτάτζ Αζίζ, συμβούλου επί των εξωτερικών υποθέσεων του πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο Κέρι τόνισε ότι οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται σοβαρά για την επίλυση θεμάτων του παρελθόντος που έχουν προκαλέσει ένταση στις διμερείς σχέσεις.Όσον αφορά το μέλλον των υπό τις ΗΠΑ στρατευμάτων στο γειτονικό Αφγανιστάν, ο Κέρι τόνισε: "Αποσύρουμε τις μάχιμες δυνάμεις. Δεν αποσυρόμαστε".Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία με το Αφγανιστάν για τον μελλοντικό αριθμό των στρατευμάτων.Ο Αζίζ δήλωσε ότι το Πακιστάν θέλει να σταματήσουν οι ΗΠΑ τις επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ενόπλων στο έδαφός του."Οι επιθέσεις αυτές είναι αντιπαραγωγικές για τις σχέσεις μας", τόνισε όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κέρι: Οι συνομιλίες με το Πακιστάν θα επαναληφθούν

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συμφώνησε σήμερα με πακιστανούς αξιωματούχους στην επανάληψη των διμερών συνομιλιών μετά την επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών εξαιτίας νατοϊκής αεροπορικής επίθεσης το 2011, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 24 πακιστανοί στρατιώτες.

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του Σαρτάτζ Αζίζ, συμβούλου επί των εξωτερικών υποθέσεων του πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο Κέρι τόνισε ότι οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται σοβαρά για την επίλυση θεμάτων του παρελθόντος που έχουν προκαλέσει ένταση στις διμερείς σχέσεις.

Όσον αφορά το μέλλον των υπό τις ΗΠΑ στρατευμάτων στο γειτονικό Αφγανιστάν, ο Κέρι τόνισε: «Αποσύρουμε τις μάχιμες δυνάμεις. Δεν αποσυρόμαστε».

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία με το Αφγανιστάν για τον μελλοντικό αριθμό των στρατευμάτων.

Ο Αζίζ δήλωσε ότι το Πακιστάν θέλει να σταματήσουν οι ΗΠΑ τις επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ενόπλων στο έδαφός του.

«Οι επιθέσεις αυτές είναι αντιπαραγωγικές για τις σχέσεις μας», τόνισε όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X