Bazaar βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη!

Που θα βρω πολύ φθηνά βιβλία; 

Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει bazaar βιβλίων στο Κτήριο της οδού Πειραιώς 138 από την Πέμπτη 4 μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου.  Στο bazaar θα διατεθούν 230 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50 και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους. Η διάθεση ενός τόσο μεγάλου αριθμού τίτλων σε προσφορά γίνεταιγια πρώτη φορά από το Μουσείο. 

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Αρχιτεκτονική, μέχρι τη Φωτογραφία και την Ευρωπαϊκή τέχνη.

Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν ενδεικτικά είναι : Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες, Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου, Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα, Κώστας Τσόκλης, Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου, Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος, Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου, και πολλά άλλα.

Και για τους  μικρούς μας φίλους…

Tα παιδιά που θα επισκεφτούν με τους γονείς τους το Bazaar βιβλίων θα έχουν την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” στην παλιά Αθήνα!
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 5 ετών δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα πλούσιο υλικό από φωτογραφίες, παιχνίδια και αντιπροσωπευτικά αντικείμενα των κατοίκων της και να μάθουν για την καθημερινότητα των παλιών Αθηναίων, τα στέκια, τη διασκέδασή τους, τα παιχνίδια τους. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τη διάσημη φωτογράφο Nelly’s και αποκαλύπτουν την Αθήνα της εποχής του Μεσοπολέμου ενώ διαφάνειες παρουσιάζουν την ανάπτυξη της πόλης από το 1833, όταν η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού Κράτους, μέχρι το 1933, εκατό χρόνια μετά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο    210 3671000.

Σχετικά άρθρα