Λουκάνικο και μελιτζάνες σουβλάκια με καυτερή σάλτσα πιπεριά

<p>Σας προτείνουμε ένα πικάντικο πιάτο, λουκάνικο και μελιτζάνες σουβλάκια με καυτερή σάλτσα πιπεριά.</p>
<p> </p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</p>
<p>2 κ. γλυκού ζάχαρη</p>
<p>1 κ. γλυκού πάστα αντζούγιες </p>
<p>1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό από λεμόνι</p>
<p>2 πράσινες καυτερές πιπεριές μήκους 5 εκ. περίπου, ψιλοκομμένες με τα σπόρια (βάλτε γάντια γιατί καίνε)</p>
<p>8 σουβλάκια ξύλινου μήκους 25 εκ., που θα τα έχετε μουσκέψει σε νερό σκεπασμένα για τουλάχιστον 30 λεπτά</p>
<p>1/2 κιλό λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες με πάχος 2 εκ. περίπου</p>
<p>1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κύβους περίπου 1 εκ., αλατισμένες καλά 1 ώρα, πλυμένες και στραγγισμένες</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για να φτιάξετε τη μαρινάδα; Σε μπολ αναμείξτε το σκόρδο, τη ζάχαρη, την πάστα αντζούγια, το χυμό λεμόνι, την πιπεριά και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Περάστε στα σουβλάκια εναλλάξ 2 κομμάτια λουκάνικο και 2 μελιτζάνα. Τοποθετήστε τα σε ρηχό πιάτο σε ένα στρώμα και περιχύστε τη μαρινάδα. Αφήστε να μαριναριστούν σκεπασμένα σε ψυγείο για 2 ώρες ή αποβραδίς. Στραγγίξτε τα σουβλάκια. Ανάψτε την ψησταριά ή το γκριλ και λαδώστε καλά τη σχάρα. Ψήστε τα σουβλάκια 15 λεπτά περίπου συνολικά, μέχρι το λουκάνικο να ψηθεί καλά. Σερβίρετε τη μαρινάδα σε γαβάθα, ως σάλτσα. </p>

Σχετικά άρθρα