Ριζότο με λαχανικά

<p>Σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο ριζότο με λαχανικά. Ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια. </p>
<p> </p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>4 κ. σούπας ελαιόλαδο</p>
<p>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</p>
<p>2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες </p>
<p>6 μανιτάρια ψιλοκομμένα</p>
<p>3 κολοκυθάκια ξυσμένα στον τρίφτη</p>
<p>2 καρότα ψιλοκομμένα</p>
<p>ξύσμα από λεμόνι</p>
<p>2 φλιτζάνια ρύζι ελληνική Καρολίνα</p>
<p>1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό</p>
<p>1 1/2 λίτρο ζωμό από κότα βραστό</p>
<p>μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
<p>4 κ. σούπας βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</p>
<p>2/3 φλιτζανιού ξύσματα παρμεζάνας</p>
<p>2-3 κ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p> </p>
<p>Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και, μόλις μαλακώσει, προσθέστε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρετε ανακατεύοντας, για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε το ξύσμα και το ρύζι στην κατσαρόλα, και ανακατέψτε τα μερικές φορές, μέχρι να αρχίσουν να τσιτσιρίζουν. Σβήστε με το κρασί και, ανακατεύοντας πάντα, αρχίστε να προσθέτετε στο ρύζι βραστό ζωμό ένα ένα φλιτζάνι – μόλις το ένα απορροφηθεί, προσθέστε το επόμενο- ανακατεύοντας για 18-20 λεπτά. Το ριζότο πρέπει να είναι κρεμώδες αλλά και να μασιέται. Βάλτε μπόλικο πιπέρι, το βούτυρο ή το λάδι και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και ξύσματα παρμεζάνας. </p>

Σχετικά άρθρα