Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Triplex καρδιάς: Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε;
Triplex καρδιάς: Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε; thumbnail

Triplex καρδιάς: Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε;

Ερώτημα αναγνώστριας: Έκανα προληπτικό έλεγχο λόγω του ότι ο πατέρας μου έχει καρδιά και έχει τελικό στάδιο ανεπάρκειας.Μου βάλανε  και holter ρυθμού και μου είπαν ότι είχα μόνο 2 παύσεις και λίγες έκτακτες και να ξανακάνω ένα triplex σε 6 μηνες.Για να ξαναδούμε τον αριστερό κόλπο και την μικρή διαφυγήι αορτής. Δεν είμαι υπερτασική αντιθέτως η πίεση μου κυμαίνεται από 10 η μεγάλη και 6,5 η μικρή.Γιατί αφού μου λένε ότι είναι καλά η καρδιά μου πρέπει να ξανακάνω triplex σε 6 μηνες.


 


Απαντά ο Γεώργιος Λάζαρος, επιμελητής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο»


 


Από τα στοιχεία που αναφέρετε δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για να επαναλάβετε την εξέταση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μόνο από αυτά δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για λειτουργία της καρδιάς σας. Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε επιπλέον τη χρονική διάρκεια των δύο παύσεων, την εστία της καρδιάς από την οποία προέρχονται οι έκτακτες και τα πλήρη στοιχεία του triplexκαρδιάς. Κατά συνέπεια εκείνος οποίος περισσότερο έγκυρα μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα σας είναι ο ιατρός που σας εξέτασε και έχει σφαιρική γνώση της περίπτωσης σας.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X