Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Πλατυποδία: Τί είναι και πώς την αντιμετωπίζουμε;
Πλατυποδία: Τί είναι και πώς  την αντιμετωπίζουμε; thumbnail

Πλατυποδία: Τί είναι και πώς την αντιμετωπίζουμε;

Κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα πλατυποδίας όταν η καμάρα στο εσωτερικό των ποδιών  είναι πεπλατυσμένη, επιτρέποντας ολόκληρο το πέλμα του ποδιού  να αγγίξει το πάτωμα. Είναι μια κοινή και συνήθως ανώδυνη κατάσταση, και συνήθως συμβαίνει όταν οι καμάρες δεν αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία. Σε άλλες περιπτώσεις, η πλατυποδία μπορεί να αναπτυχθεί μετά από έναν τραυματισμό. Μερικές φορές, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στα γόνατα και στους αστραγάλους επειδή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει τη βέλτιστη ευθυγράμμιση των ποδιών σας.


Για να βοηθήσετε τα παιδιά σας με την πλατυποδία μπορείτε:  • Να τα βάζετε να περπατάνε ξυπόλυτα στο σπίτι  για να σκληρύνουν οι μύες των πελμάτων τους

  • Να βάλετε ειδικά στηρίγματα σιλικόνης στο εσωτερικό του παπουτσιού για να σηκώνεται ελάχιστα η καμάρα

  • Πάντα να αγοράζετε καλής ποιότητας παπούτσια


Συμπτώματα


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν  συμπτώματα που σχετίζονται με την πλατυποδία. Σε άλλες περιπτώσεις έχουν πόνους στα πόδια, ιδιαίτερα στην περιοχή της φτέρνας ή στην καμάρα του ποδιού. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο οίδημα στο εσωτερικό του αστραγάλου.


Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό


Συζητήστε με το γιατρό σας εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε πόνους στα πόδια.


Αιτίες


Η πλατυποδία είναι φυσιολογική σε βρέφη και νήπια, επειδή η καμάρα του ποδιού δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί. Στους περισσότερους ανθρώπους η καμάρα αναπτύσσεται κατά την παιδική ηλικία, αλλά σε κάποιους άλλους δεν αναπτύσσονται ποτέ οι καμάρες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X