Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Συμβουλές:" Φοβάμαι ότι ο άνδρας μου θα βρει άλλη…"
Συμβουλές:" Φοβάμαι ότι ο άνδρας μου θα βρει άλλη..." thumbnail

Συμβουλές:" Φοβάμαι ότι ο άνδρας μου θα βρει άλλη…"

Αναγνώστριά μας ρωτά:


"Γεια σας είμαι 24 χρονών δουλεύω σε μία δουλειά που δεν μου προσφέρει τίποτα πνευματικά πράγμα που έχω ανάγκη και τελευταία νιώθω ότι βαριέμαι οπουδήποτε και αν βρίσκομαι πέρα από τις στιγμές που πραγματικά είμαι μόνη μου Εκεί νιώθω ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ εμένα και κάποιου άλλου ανθρώπου δηλαδή δεν χρειάζεται να μπω σε διαδικασία ανταγωνισμού και άγχους οπότε μένω πολλές ώρες μόνη μου Νιώθω επίσης ότι δεν πρόκειται να καταφέρω κάτι σημαντικό στην ζωή μου που να με γεμίζει Ο σύντροφός μου είναι εντελώς αντίθετος από εμένα Κάνει πολλά πράγματα μαζί είναι δημιουργικός και αρεστός σε όλους Συνέχεις θεωρώ ότι θα τον χάσω από κάποια άλλη γυναίκα που θα συναντήσει και θα είναι καλύτερη από εμένα. Τι να κάνω;"


Βασιλική


Αγαπητή αναγνώστρια, απευθύναμε το ερώτημά σας στον καθηγητή Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κύριο Αναστάσιο Σταλίκα.


 


Από τη μία ακούω ότι φοβάστε ότι δεν είστε αρκετά ενδιαφέρουσα και ότι φοβάστε ότι θα χάσετε τον σύντροφό σας η οποία θα είναι πιο φιλόδοξη, πιο δραστήρια με μεγαλύτερες προσδοκίες από τη ζωή. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι δεν κάνετε κάτι για να αλλάξετε τη ζωή σας να βρείτε ένα ενδιαφέρον για παράδειγμα. Αν το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να έχω κάποιο ενδιαφέρον και θα ήθελα να έχω κάποιο θα μπορούσε να είναι και μια ελαφριά κατάθλιψη ή χαμηλή αυτοπεποίθηση. Σίγουρα όμως ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι που να του δημιουργεί χαρά και θετική διάθεση κάτι που να χαίρεται να το κάνει. Θα σας έλεγα να ξεκινούσατε από αυτήν την αναζήτηση και να μη σκέφτεστε τους ανταγωνισμούς, να παρακάμψετε για λίγο τους φόβους. Σκεφτείτε: Αν είχατε χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε κάτι ποιο θα ήταν αυτό; Με τι πραγματικά θα θέλατε να ασχοληθείτε; Υπάρχει ια δραστηριότητα που θα σας έδινε χαρά; Να διαβάσετε ένα βιβλίο, να συμμετάσχετε εθελοντικά σε μια ομάδα; Τι θα μπορούσε να είναι αυτό που θα έκανε τη ζωή σας πιο ολοκληρωμένη; Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η δουλειά τους όμως πάντα υπάρχει κάποια διέξοδος. Σας προτείνω να αρχίσετε να αναζητάτε ενδιαφέροντα. Θα σας δώσουν μεγάλη δύναμη στη ζωή σας. Και βέβαια, όταν βελτιώσετε εσείς η ίδια τον εαυτό σας θα πάψετε να ανησυχείτε για την απώλεια του συντρόφου. Όταν γινόμαστε γεμάτοι άνθρωποικαι νιώθουμε καλά με τον εαυτο μας αυτό επηρεάζει θετικά και τη σχέση με τον σύντροφό μας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X