Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Όλα στο σφυρί: δεύτερη κατοικία, εξοχικά, εμπορικά ακίνητα
Όλα στο σφυρί: δεύτερη κατοικία, εξοχικά, εμπορικά ακίνητα thumbnail

Όλα στο σφυρί: δεύτερη κατοικία, εξοχικά, εμπορικά ακίνητα

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί στο κλιμάκιο των δανειστών το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» με το σχέδιο αυτό ανοίγει ο δρόμος για να βγουν στο σφυρί εξοχικά, δεύτερη κατοικία, εμπορικά και επαγγελματικά ακίνητα, ενώ στήνεται ένα πλέγμα προστασίας για το σπίτι των οικονομικά αδύναμων.


Έτσι μόνο η πρώτη κατοικία βάσει αυστηρότατων κριτηρίων και μόνο όσοι χρωστούν ως 20.000 ευρώ σε δάνεια και κάρτες δεν κινδυνεύουν από πλειστηριασμό


Καταργείται η διάταξη για προστασία όλων των ακινήτων με αξία ως 200.000 ευρώ, μειώνεται το όριο αντικειμενικής αξίας του προστατευόμενου ακινήτου και ταυτόχρονα μπαίνει όριο εισοδήματος μέχρι τα 20.000 ευρώ.


Για την προστασία της κύριας και μοναδικής κατοικίας θα καθιερωθούν κριτήρια. Θα υπάρχει όπως όλα δείχνουν προστασία για τα ακίνητα ως 150.000 αντικειμενικής αξίας, ενώ θα προστατεύονται και όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα. Θα μπει ένα πλαφόν στις 7.000 ως 8.000 ευρώ το χρόνο για έναν άγαμο και στις 20.000 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X