Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Κρεατάκια: Πότε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας
Κρεατάκια: Πότε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας thumbnail

Κρεατάκια: Πότε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας

Τα κρεατάκια βρίσκονται στο πίσω μέρος της μύτης και περίπου μέχρι την  ηλικία των 5 ετών συρρικνώνονται. Οι ρινικές κόγχες είναι τρεις μικρές κορυφογραμμές μέσα σε κάθε ρουθούνι που βοηθούν να ζεσταθεί και να υγρανθεί ο αέρας που αναπνέουμε. Παρέχουν προστασία στον οργανισμό από διάφορες λοιμώξεις και αν τα αγνοήσετε μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.


Τόσο τα κρεατάκια όσο και οι αμυγδαλές , όταν είναι υπερτροφικά είναι κύριος παράγοντας για υποτροπιάζουσες ωτίτιδες.


Ποιά είναι τα συμπτώματα;


Ορισμένες φορές, τα κρεατάκια συνεχίζουν να μεγαλώνουν και τελικά φράσσουν τη δίοδο του αέρα από τη μύτη προς το λαιμό. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:  • Ροχαλητό

  • Αναπνευστικές δυσχέρειες

  • Αναπνοή που γίνεται με το στόμα

  • Ένρινη φωνή

  • Συχνές και υποτροπιάζουσες ωτίτιδες 


Εάν τα συμπτώματα είναι ήπια δεν απαιτείται θεραπευτική αγωγή και συνήθως τα κρεατάκια συρρικνώνονται γύρω στην ηλικία των 7ετών. Αν όμως ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο μπορεί  να σας προτείνει την αφαίρεση με χειρουργική επέμβαση. Ένα παιδί το οποίο έχει αφαιρέσει τα κρεατάκια θα υποφέρει από λιγότερες μολύνσεις των αυτιών (όπως ωτίτιδες).


 


Θεραπεία


Η θεραπεία είναι απαραίτητη στην  περίπτωση που τα κρεατάκια μεγαλώσουν πολύ και το παιδί αρχίσει να υποφέρει από πόνους στα αυτιά, βουλωμένη μύτη αλλά και έντονο βήχα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο γιατρός είναι αυτός ο οποίος θα αποφασίσει εάν είναι απαραίτητο ή όχι να αφαιρεθούν τα κρεατάκια.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X