Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΓΣΕΕ: Toυλάχιστον 20 χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να πέσει η ανεργία
ΓΣΕΕ: Toυλάχιστον 20 χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να πέσει η ανεργία thumbnail

ΓΣΕΕ: Toυλάχιστον 20 χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να πέσει η ανεργία

Τουλάχιστον 20 χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να πέσει το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%, προειδοποιεί στην ετήσια έκθεση του το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Στην έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την εθνική οικονομία, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επομένων ημερών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνεται εξάλλου, πως οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα οδηγήσουν στη  λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.


Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι από το 2009 έως σήμερα, οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους, ενώ σε περίπτωση που συνεχιστούν οι μισθολογικές πιέσεις, τότε το 2014 θα απωλέσουν το 50% της αγοραστικής δύναμης.


Χαρακτηριστικές είναι οι διαπιστώσεις στις οποίες προβαίνει το Ινστιτούτο:


- Οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά 41 δισ. ευρώ.


- Η πτώση της εγχώριας ζήτησης, χαρακτηρίζεται δραματική καθώς υπολογίζεται ότι έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1999.


- Κατά την περίοδο 2011-2013, το απόθεμα παγίου κεφαλαίου της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά από το τέλος του εμφυλίου πολέμου.


Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X