Αρχική / Μόδα & Ομορφιά / Το μεγαλύτερο φαντασιακό στοιχείο του Sex and The City
Το μεγαλύτερο φαντασιακό στοιχείο του Sex and The City  thumbnail

Το μεγαλύτερο φαντασιακό στοιχείο του Sex and The City

To διαμέρισμα της Carrie το ξέραμε σχεδόν καλύτερα και από το σπίτι μας. Αν εξαιρέσουμε την κουζίνα, την οποία βλέπαμε σπάνια, είχαμε μάθει απ' έξω τα σκαλιά στον δρόμο με τα δέντρα και το γραφείο που έβλεπε στο δρόμο.  


Η θέση του διαμερίσματος, σύμφωνα με τη σειρά, ήταν στην κομψή περιοχή του Upper East Side, μεταξύ δύο πολύ κομψών και διάσημων λεωφόρων, της Park και της Madison. Μαθαίνουμε ότι το ενοίκιο είναι ελεγχόμενο από


το δήμο για την πολυκατοικία της και κάνει 750 δολάρια. Αν βάλουμε τον πληθωριμό από το '98 μέχρι σήμερα, είναι 1.074 δολάρια.   To διαμέρισμα μάλλον περιγράφεται ως ένα πολύ ευρύχωρο στούντιο, με μεγάλο διάδρομο, μπάνιο με δύο πόρτες και φυσικά την διάσημη ντουλάπα της, που έκανε όλες της γυναίκες της γης να πιστεύουν ότι η αγάπη τους για τα παπούτσια ήταν δική τους ιδέα.  


Η Iñaki Aliste Lizarralde σχεδίασε την κάτοψη αυτού του διαμερίσματος και είναι η εξής:  


Magnify Image


H Carrie, υπενθυμίζουμε, έβγαζε το ψωμί της γράφοντας μια στήλη την εβδομάδα στην τοπική (φανταστική) εφημερίδα The New York Star. Η στήλη έχει σχετική επιτυχία (διάφορες της λένε ότι αποτελεί πρότυπο) και στην τέταρτη σεζόν αγοράζει το διαμέρισμα. Όταν το αγοράζει, κάνει συμφωνία με τη Vogue για 4 δολάρια τη λέξη και αργότερα παίρνει 25.000 δολάρια προκαταβολή για το πρώτο της βιβλίο.   


  Magnify Image


Magnify Image


Magnify Image


Magnify Image


Magnify Image


H πραγματικότητα  


Μια γρήγορη αναζήτηση δείχνει αυτό το διαμέρισμα, που βρίσκεται δύο δρόμους πιο πάνω από το σπίτι της Carrie, και είναι περίπου ίδιου μεγέθους και ίδιων ανέσεων. Το ενοίκιο είναι 3.795 δολάρια το μήνα.   


Magnify Image


Ο μισθός κάποιου που γράφει μια εβδομαδιαία στήλη σε τοπική εφημερίδα, είναι κάτι που προσδιορίζεται πολύ δύσκολα, αλλά αν κάποιος γράφει μια σχετικά πετυχημένη στήλη την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη ίσως πάρει 1.600 το μήνα.


Για κάποιον στο βεληνεκές της Carrie κανονικά είναι 2.000 δολάρια, αλλά ας το πάμε στα άκρα, και ας πούμε ότι η Carrie παίρνει 4.000. Κάτι δεν πάει καλά.  


Όπως ξέρουμε η Carrie δεν μαγειρεύει ποτέ. Ένα γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια που πηγαίνει σχεδόν καθημερινά η Carrie είναι πολύ πάνω από 50 δολάρια, αλλά ας πούμε ότι δεν πάει τόσο συχνά, ίσως τρεις φορές την εβδομάδα (δεν υπολογίζω καν το μεσημεριανό φαγητό). Οπότε χρειάζεται 600 δολάρια το μήνα για το εστιατόριο. Νομίζω ότι κάτι δεν πάει κάθόλου καλά.  


Και το τελευταίο χτύπημα: η Carrie στη στήλη της μας αποκαλύπτει ότι τα τελευταία χρόνια έχει ξοδέψει 40.000 μόνο για παπούτσια. Πόσα λεφτά να υπάρχουν κρεμασμένα μέσα στη ντουλάπα;  


Επίσης: το «διαμέρισμα» της Carrie στην πραγματικότητα είναι όροφος μιας μονοκατοικίας που βρίσκεται στο West Village. Το 2011 πουλήθηκε για σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια. 


Magnify Image


Πηγή: www.lifo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X