Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / Κλαίω καθημερινά χωρίς λόγο. Τι μου συμβαίνει;
Κλαίω καθημερινά χωρίς λόγο. Τι μου συμβαίνει;  thumbnail

Κλαίω καθημερινά χωρίς λόγο. Τι μου συμβαίνει;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΛΑΙΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ Ή ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ


Απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο, κυρία Άννα Καλλιέρου. Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για το ιστορικό της κυρίας αλλά με βάση αυτά που ακούω συμπεραίνω ότι εάν δεν είναι κάτι οργανικό μπορεί να μιλάμε για μια θλίψη ή ακόμα και για μια μορφή κατάθλιψης. Δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση φυσικά αυτό όμως που μπορούμε να τη συμβουλεύσουμε είναι να διερευνήσει αρχικά μήπως είναι ιατρικός ο λόγος που προκαλεί αυτή τη συναισθηματική κατάσταση.


Αν είναι θλίψη υπάρχουν τρόποι αυτοθεραπείας. Πολλές φορές και μια ελαφριά κατάθλιψη μπορεί να αυτοθεραπευτεί αλλά με το ενδεχόμενο να επιστρέψει δριμύτερη. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνει είναι να τσεκάρει την σωματική της υγεία, ίσως ο ιατρός της την συμβουλεύσει να κάνει κάποια αιματολογική εξέταση πολλές φορές κάποια στοιχεία μέταλλα ή βιταμίνες που λείπουν από τον οργανισμό μας, μας προκαλούν αυτή την άσχημη διάθεση, ας το διερευνήσει πρώτα αυτό με την καθοδήγηση του ειδικού. Αν δεν πρόκειται για σωματικό πρόβλημα θα πρέπει να αναζητήσει τη συμβουλή ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας. Εκείνος θα κρίνει αν χρειάζεται θεραπεία εντατική και ποιας μορφής θεραπείας είναι απαραίτητη. Όλοι μας ξέρετε, κουβαλάμε τραύματα στη ζωή μας. Πολλές φορές αυτά προκαλούν και ασυνείδητα προβλήματα διάθεσης χωρίς να το καταλαβαίνουμε χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X