Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Μπορώ να ξαναμείνω έγκυος μετά από μια αποβολή;
Μπορώ να ξαναμείνω έγκυος μετά από μια αποβολή; thumbnail

Μπορώ να ξαναμείνω έγκυος μετά από μια αποβολή;

Ερώτημα αναγνώστριας: Είμαι 25 ετών και λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας (έκτωπο νεφρό, ύπαρξη μιας σάλπιγγας και μιας ωοθήκης) φοβόμουν μήπως δυσκολευτώ να μείνω έγκυος. Τελικά με την 3η προσπάθεια μένω έγκυος, είχα παλινδρόμηση στην 7η εβδομάδα και έκανα απόξεση. Ωστόσο, εδώ και μια εβδομάδα από την επέμβαση δεν είχα ποτέ πόνους και αίμα, μόνο στο χαρτί και όχι πάντα, ο γιατρός μου μου είπε σε 2 κύκλους να ξαναπροσπαθήσω χωρίς να μου δώσει κάποιο φάρμακο και μου είπε οτι δεν υπάρχει λόγος να κάνω εξετάσεις. Το έχω ξεπεράσει όσο γίνεται και θέλω πολύ να μείνω άμεσα έγκυος μετά το χρονικό διάστημα των 2μηνών, αλλά θέλω μόλις μου έρθει η επόμενη περίοδος να πάω για έναν υπέρηχο. Το γεγονός ότι έχασα το πρώτο παιδί  αυξάανει τις πιθανότητες να επαναληφθεί το ίδιο στην επόμενη κύηση;


 


 


Απαντά ο Δρ. Αναστάσιος Γιαντζόγλου, Μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος


 


  


Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όπως εύκολα μείνατε έγκυος την πρώτη φορά, έτσι θα ξαναμείνετε. Χρειάζεται θετική σκέψη και φυσικά προσπάθειες στις γόνιμες μέρες. Πολύ σωστά ζητάτε υπερηχογράφημα.Έτσι κι αλλιώς μετά από κάθε απόξεση συνιθίζεται ο υπερηχογραφικός επανέλεγχος. Αυτό που επιπλέον χρειάζεστε, επειδή έτσι κι αλλιώς πρόκειται για πολύτιμη κυηση, είναι η φαρμακευτική υποστήριξη της επόμενης κύησης σας.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X