Φτιάξτε παγωτό τιραμισού!

<p><span class="userContent">Σας προτείνουμε ένα ιδιαίτερο παγωτό τιραμισού. Εάν είστε λάτρεις του τιραμισού θα το λατρέψετε!</span></p>
<p><strong><span class="userContent">Υλικά</span></strong></p>
<p><span class="userContent"><strong>Για το παγωτό</strong><br /> <br /> 150 γρ. ζάχαρη<br /> 150 ml νερό<br /> 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε<br /> 200 γρ. τυρί κρέμα<span class="text_exposed_show"><br /> 50 ml βανίλια υγρή<br /> 30 ml καφέ εσπρέσο, ρόφημα<br /> 30 ml λικέρ καφέ<br /> 75 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ<br /> 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), τριμμένη<br /> <br /><strong> Για πασπάλισμα</strong><br /> <br /> 6 γρ. κακάο σε σκόνη<br /> Σοκολάτα γάλακτος</span></span></p>
<p><span class="userContent"><span class="text_exposed_show"><strong>Εκτέλεση</strong><br /> <br /> Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 115γρ. ζάχαρης και το νερό και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Κατεβάστε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε σε ένα μπολ το τυρί μασκαρπονε και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε πολύ καλά με τον αυγογδάρτη. Προσθέστε σταδιακά το κρύο σιρόπι ζάχαρης και την υγρή βανίλια ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα συνεχώς για τουλάχιστον 2-3’. Αδειάστε το μίγμα σε ένα πλαστικό τάπερ με καπάκι και παγώστε το για 4 ώρες στην κατάψυξη. Στο διάστημα αυτό βγάλτε το 2 φορές από την κατάψυξη και χτυπήστε το μίξερ χειρός για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι από τον πάγο.<br /> <br /> Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το στιγμιαίο καφέ ρόφημα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το λικέρ καφέ, και ανακατέψτε πολύ καλά με αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το στην άκρη για 5-6’. Κόψτε τα μπισκότα σαβoυαγιάρ σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο μείγμα του καφέ.<br /> <br /> Μοντάρετε το γλυκό. Βγάλτε το παγωτό από το ψυγείο και αδειάστε τα ¾ σε ένα μεταλλικό σκεύος για παγωτό. Πασπαλίστε από πάνω με τα σιροπιασμένα μπισκότα και με λίγο τρίμα σοκολάτας. Σκεπάστε από πάνω με ένα στρώμα παγωτό και πασπαλίστε με ένα στρώμα ακόμα μπισκότο και σοκολάτα. Τελειώστε με ένα στρώμα παγωτό. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες . Βγάλτε το παγωτό τιραμισου από την κατάψυξη , αφαιρέστε την μεμβράνη και αφήστε το εκτός ψυγείου για 6-7’ να ξεπαγώσει λίγο . Σερβίρετε το σε μπολ ή ποτήρια της αρεσκείας σας και πασπαλίστε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.</span></span></p>

Σχετικά άρθρα