Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / H έντονη ερωτική ζωή προκαλεί… κατάθλιψη;
H έντονη ερωτική ζωή προκαλεί... κατάθλιψη;  thumbnail

H έντονη ερωτική ζωή προκαλεί… κατάθλιψη;

Οι περισσότεροι χαλαρώνουν όταν αφήνονται στην αγκαλιά του Μορφέα παρακολουθώντας τηλεόραση. Αλλοι πάλι επιδίδονται συχνά σε σεξουαλικά παιχνίδια καθώς- πέρα από τις… ορμές στις οποίες υπακούν- έχουν ακούσει και τους γιατρούς να λένε πως αυτό φτιάχνει τη διάθεση. Λάθος. Κατά κάποιο τρόπο τουλάχιστον, αφού όπως προκύπτει τώρα, οι προαναφερόμενες συνήθειες είναι ανάμεσα στις απρόσμενες πηγές κατάθλιψης.


Το άγχος και τα οικονομικά προβλήματα είναι οι γνωστοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον σε κατάθλιψη. Τώρα όμως οι γιατροί προειδοποιούν πως μπορεί εν αγνοία του κάποιος να οδηγεί τον εαυτό του σε αυτό το «σκοτεινό» μονοπάτι. Αυτές είναι λοιπόν μερικοί από τους πιο απρόσμενους παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα κατάθλιψης.


Η αποχή από το κόκκινο κρέας

Η διατροφική αυτή επιλογή, για λόγους υγείας, έχει και αρνητικές συνέπειες. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να μας κάνει κακόκεφους. Η ανεπάρκεια αυτού του στοιχείου, που βοηθά στην οξυγόνωση των βασικών εσωτερικών οργάνων, προκαλεί κόπωση και αυτό έχει αντίκτυπο και στη διάθεση.


Ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση


Για αρκετούς είναι ένας καλός τρόπος καταπολέμησης της αϋπνίας. Ερευνες έδειξαν όμως πως ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση ή άλλες συσκευές που είναι πηγές φωτός επηρεάζουν τη διάθεση. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, ο άνθρωπος είναι «σχεδιασμένος» ώστε να κοιμάται στο σκοτάδι. Οταν βγαίνει ο ήλιος, ο εγκέφαλος παίρνει το σήμα πως πρέπει να ξυπνήσει. Κατά συνέπεια, μπροστά στην τηλεόραση δεν ξεκουράζεται ο εγκέφαλος.


Συχνή σεξουαλική επαφή

Ερευνα στην Αυστραλία έδειξε πως πολλές γυναίκες νιώθουν λύπη έπειτα από το σεξ. Ψυχολόγοι εκτιμούν πως αυτό πηγάζει από την αμυγδαλή, τη συναισθηματική περιοχή του εγκεφάλου που είναι λιγότερο ενεργό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κορύφωσης, αλλά επανέρχεται δυναμικά αργότερα.


Δεν τρώτε αρκετές μπανάνες


Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η κατανάλωση μίας σοκολάτας με άδειο στομάχι, θα φτιάξει τη διάθεση μέσα σε μισή ώρα, αλλά έπειτα από μία ώρα που τα επίπεδα της ζάχαρης πέφτουν, την ίδια πορεία ακολουθεί και η διάθεση. Αντίθετα η κατανάλωση της μπανάνας βοηθά να φτιάξει το σταθεροποιηθεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο η διάθεση.


Εχετε μανία με τον καφέ


Μερικές κούπες τσαγιού ή καφέ δίνουν την εντύπωση πως είναι ο καθένας έτοιμος να αντιμετωπίσει όσα του επιφυλάσσει η ημέρα. Τελικά όμως έχουν αρνητικό αντίκτυπο, καθώς όταν για κάποιο λόγο δεν μπορεί κανείς να πιει μια κούπα, νιώθει απευθείας αγχωμένος.


Πηγή: Daily Mail

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X