Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Yoga: Tα 15 λεπτά της απόλυτης χαλάρωσης!
Yoga: Tα 15 λεπτά της απόλυτης χαλάρωσης! thumbnail

Yoga: Tα 15 λεπτά της απόλυτης χαλάρωσης!

Η μέδοδος hatha yoga


Όταν ο νους και το σώμα δουλεύουν ασταμάτητα, τα φυσικά τους αποθέματα σταδιακά εξαντλούνται. Η σύγχρονη κοινωνική ζωή, η τροφή, η πολύωρη εργασία, ακόμα και ο τρόπος διασκέδασης, έχουν πάψει να ακολουθούν τους φυσικούς νόμους, καθιστώντας τη χαλάρωση δύσκολη έως αδύνατη. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι η ξεκούραση και η βαθιά χαλάρωση αποτελούν το φυσικό τρόπο ανανέωσης και ανατροφοδότησης του ανθρώπινου οργανισμού. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης ξεκούρασης, ο μέσος άνθρωπος δαπανά τεράστια ποσά φυσικής και νοητικής ενέργειας, μέσα από τις εντάσεις που διαρκώς μεταφέρει και έτσι τα φυσικά αποθέματα της ζωτικότητας του ξοδεύονται δυστυχώς, άσκοπα. Έτσι, αν πραγματικά επιθυμούμε να εξισορροπήσουμε τη συνολική δαπάνη ενέργειας σε φυσικό και νοητικό επίπεδο, θα πρέπει να μάθουμε να διαθέτουμε με σύνεση τα αποθέματα ζωτικής ενέργειας που παράγει ο οργανισμός μας. Δηλαδή, να μάθουμε να χαλαρώνουμε συνειδητά.


Γράφει η εκπαιδεύτρια yoga, Μαριάννα Χρυσικάκου (macrobioticliving)


 


Συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο οργανισμός, ως ένας καλός νοικοκύρης, συνήθως παράγει όλες τις χρήσιμες ουσίες και την ενέργεια που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών της επόμενης ημέρας. Δυστυχώς, αυτό που συνήθως γίνεται είναι ότι τα χρήσιμα αυτά αποθέματα εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά όταν βρισκόμαστε σε κακή διάθεση ή όταν νιώθουμε ματαίωση, θυμό και έντονο άγχος. Σε αυτό συντελεί και η διαδικασία της καταπίεσης του θυμού και των αρνητικών, βίαιων συναισθημάτων που λίγο ως πολύ όλοι βιώνουμε, με καταστροφικά αποτελέσματα για την υγεία μας, σε φυσικό και νοητικό επίπεδο. Αντιθέτως, κατά τη διάρκεια της ολικής χαλάρωσης υπάρχει ελάχιστη έως μηδενική δαπάνη ζωτικής ενέργειας πράνα, τόση όση χρειάζεται για να διατηρεί τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος, ενώ το υπόλοιπο απόθεμα ενέργειας αποθηκεύεται και διατηρείται για μελλοντική χρήση, πράγμα που σημαίνει πως ο οργανισμός μας ξεκουράζεται βαθιά!


Kάθε μάθημα hatha yoga περιλαμβάνει μια 15λεπτη πρακτική τελικής χαλάρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασκούμενος παραμένει ξαπλωμένος στο προσωπικό του στρώμα στη θέση της Savasana (θέση της παράδοσης & της απελευθέρωσης) και καθοδηγείται ώστε να συμμετέχει συνειδητά στη διαδικασία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλοι οι μαθητές  εκπαιδεύονται βαθμιαία στην πρακτική της βαθιάς, συνειδητής χαλάρωσης ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να αξιοποιούν την πανάρχαια αυτή τεχνική σε κάθε στιγμή της ζωής τους, ανανεώνοντας τα φυσικά αποθέματα ζωτικότητας και απολαμβάνοντας τα βαθιά θεραπευτικά της οφέλη, σε φυσικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X