Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εγκαινιάζονται 41 σχολεία-Οι μαθητές θα κάτσουν σε νέα θρανία
Εγκαινιάζονται 41 σχολεία-Οι μαθητές θα κάτσουν σε νέα θρανία  thumbnail

Εγκαινιάζονται 41 σχολεία-Οι μαθητές θα κάτσουν σε νέα θρανία

Το κατώφλι 41 ολοκαίνουργιων σχολείων θα έχουν την τύχη να διαβούν εκατοντάδες μαθητές από όλη τη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Αρχικά μαθητές σε 22 σχολεία, από νηπιαγωγεία μέχρι λύκεια, θα καθίσουν από την επόμενη εβδομάδα στα νέα θρανία τους και θα ακολουθήσουν οι μαθητές σε ακόμα 19 σχολεία οι οποίοι θα μετακινηθούν στο νέο κτίριο έως το τέλος Οκτωβρίου.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ, Ηρακλής Δρούλιας, παρουσίασε το έργο και τον προγραμματισμό του Οργανισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο:


Από τις αρχές του 2013 έως σήμερα ολοκληρώθηκε η κατασκευή 22 νέων σχολικών μονάδων και η αναβάθμιση ακόμα 40 μονάδων. Επίσης, απεστάλησαν 23.454 είδη εξοπλισμού σε 304 σχολικές μονάδες.


Βρίσκονται σε εξέλιξη 63 έργα σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού 148 εκατομμυρίων ευρώ. Αφορούν την κατασκευή ή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων.


Το 2010-2013 δημοπρατήθηκαν 78 νέα έργα, υπογράφηκαν 70 συμβάσεις νέων έργων, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση 68 έργα, καθώς και τα έργα απομάκρυνσης αμιάντου σε 26 σχολικές μονάδες.


Μέχρι το τέλος του έτους έχουν καταγραφεί όλες οι ανάγκες για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για να ενταχθούν στον προγραμματισμό της επόμενης πενταετίας.


Ο ΟΣΚ θα πραγματοποιήσει επισκευές σε 20 σχολεία σεισμόπληκτων περιοχών της Φθιώτιδας, διαθέτοντας περίπου 600.000 ευρώ.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X