Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Aπάτη: Τους πήρε 54.000 ευρώ από το facebook!
Aπάτη: Τους πήρε 54.000 ευρώ από το facebook! thumbnail

Aπάτη: Τους πήρε 54.000 ευρώ από το facebook!

Μία καλά οργανωμένη απάτη είχε στήσει ένας 40χρονος στα Ιωάννινα. Μέσω Facebook προσέλκυε τα θύματά του, από τα οποία αποσπούσε χρηματικά ποσά για «εθελοντική» δραστηριότητα. Με αυτό τον τρόπο τους πήρε περισσότερα από 54.000 ευρώ.


Ο 40χρονος μέσω της ιστοσελίδας προέτρεπε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες, να κάνουν εγγραφή στην υποτιθέμενη «Ελληνική Ενωση Ερευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων» και στη συνέχεια, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους εξαπατούσε εισπράττοντας χρήματα, για δήθεν παροχές και δραστηριότητες.


Μάλιστα, για να γίνει πειστικός, διατηρούσε γραφείο στα Ιωάννινα και εκμεταλλευόμενος τη μετέπειτα διαπροσωπική σχέση με τα θύματα τους έπειθε είτε να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, ως μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, είτε να προβαίνουν σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών, για πλασματικές ανάγκες της οργάνωσης.


Εως τώρα έχει εξακριβωθεί πως εξαπάτησε έξι άτομα, αλλά οι αρχές εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο 40χρονος, που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα, συνελήφθη κατόπιν εντάλματος του ανακριτήκαι θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X