Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Aπίστευτες εικόνες απο τους ψυχικά ασθενείς στην Ινδονησία
Aπίστευτες εικόνες απο τους ψυχικά ασθενείς στην Ινδονησία  thumbnail

Aπίστευτες εικόνες απο τους ψυχικά ασθενείς στην Ινδονησία

Η λέξη Pasung χρησιμοποιείται στην Ινδονησία προκειμένου να περιγράψει τους ανθρώπους που βρίσκονται υπό περιορισμό.


Από τον Ιανουάριο του 2011 έως τα τέλη του 2012, η φωτογράφος που εργάζεται για λογαριασμό των Times, Andrea Star Reesse, βρεθηκε στην ασιατική αυτή χώρα και κατέγραψε με το φακό της απίστευτες εικόνες από πνευματικά ασθενείς ανθρώπους που κρατούνται σε ψυχιατρεία, νοσοκομεία αλλά και σπίτια. Δηλαδή όσους βρίσκονται υπό το "καθεστώς" Pasung.


Αρκετοί από αυτούς, όπως σημειώνει η ίδια η φωτογράφος, δεν έχουν εξεταστεί ποτέ από ψυχιάτρους, ούτε έχει γίνει φυσικά διάγνωση για την κατάστασή τους.Σύμφωνα με διφορούμενα, όπως αποκαλύπτει Reesse στοιχεία από την κυβέρνηση της Ινδονησίας, στη χώρα δραστηριοποιούνται περί τους 600 με 800 ψυχιάτρους, το 50% των οποίων εργάζεται στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της χώρας. Μάλιστα εξαιτίας των ελλείψεων σε φαρμακευτικό υλικό κάθε ψυχίατρος δικαιούται να χορηγεί ελάχιστες συνταγές ενώ ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μέχρι και μήνες μέχρι να έχει πρόσβαση στα φάρμακα.  


 
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X