Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Συμβουλές για όσους δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι
Συμβουλές για όσους δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι  thumbnail

Συμβουλές για όσους δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι

Αναγνώστης μας ρωτά:


Εμείς που δεν πήγαμε απολύτως πουθενά  πώς μπορούμε να πάρουμε πίσω αυτό που πέρασε και που και εμείς δικαιούμαστε χαμόγελο από το χάραγμα του ίδιου ηλίου;


Βασίλης


Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην συνεργάτιδά μας, ψυχολόγο Ξένια Ταραβίρα.Ελπίζουμε οι συμβουλές της να σας φανού χρήσιμες.Δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έμειναν στην πόλη κι αυτό το καλοκαίρι. Είναι γεγονός ότι η σωματική και ψυχική ξεκούραση που προσφέρουν οι διακοπές με τη χαλάρωση, την επαφή με τη φύση, την αποχή από τη δουλειά δεν αντικαθίστανται εύκολα. Είναι επίσης πλήρως κατανοητό ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι λίγος, οι υποχρεώσεις αυξημένες και οι οικονομικές δυνατότητες, πολλές φορές, περιορισμένες.


Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε χρόνο για τον εαυτό μας βρίσκοντας δραστηριότητες που προσφέρουν χαρά ή ξεκούραση, μειώνοντας κατ’αυτό τον τρόπο το αίσθημα στέρησης ή θλίψης που δημιουργεί η έλλειψη διακοπών.


Σκεφτείτε τι από αυτά που θα κάνατε στην εξοχή μπορούν να γίνουν στην πόλη. Καλοκαιρινές βραδιές στις παραλίες. Βόλτες σε περιοχές που δεν έχετε γνωρίσει καλά μέχρι τώρα. Ανακαλύψτε καινούρια στέκια. Η αλλαγή παραστάσεων ξεκουράζει και ανανεώνει. Εκμεταλλευτείτε ο,τι συμβαίνει στην πόλη. Συναυλίες, παραστάσεις, θερινά σινεμά. Ξεκινήστε ένα καινούριο χόμπυ αν σας το επιτρέπει ο χρόνος σας, διάβασμα βιβλίων για παράδειγμα ή κάτι ανέξοδο όπως περπάτημα ή γυμναστική σε κάποιο πάρκο ή στην κοντινότερη παραλία.


Ας βρούμε έναν τρόπο να διαφοροποιήσουμε την καθημερινότητά μας. Η πόλη προσφέρει πολλές δυνατότητες το καλοκαίρι. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, έχουμε χρόνο να αναπληρώσουμε κάτι από τις χαμένες μας διακοπές. Αρκεί να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τις συνήθειές μας και τους περιορισμούς του μυαλού μας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X