Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Εγκυμοσύνη: Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι αποβολής;
Εγκυμοσύνη: Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι αποβολής; thumbnail

Εγκυμοσύνη: Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι αποβολής;

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τις περισσότερες γυναίκες. Μια αποβολή μπορεί να συμβεί εξαιτίας πολλών παραγόντων όπως ανωμαλίες της μήτρας ή του τραχήλου, ορμονικές διαταραχές , φλεγμονές αλλά και σε περιπτώσεις όπως στη χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών και το κάπνισμα.


Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής, όπως είναι οι εξής:


Ηλικία. Οι γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών έχουν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής από ό, τι οι νεότερες γυναίκες. Στην ηλικία των 35, ο κίνδυνος αυξάνεται στο 20% ενώ στην ηλικία των 40 ο κίνδυνος αποβολής αυξάνεται περίπου στο 40%. Στην ηλικία των 45 είναι περίπου στο 80%.Επίσης, η ηλικία του συζύγου θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιο ρόλο. Κάποια έρευνα δείχνει επίσης ότι οι γυναίκες που μένουν έγκυες από ηλικιωμένους άνδρες διατρέχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο αποβολής.


Προηγούμενες αποβολές. Οι γυναίκες που είχαν δύο ή περισσότερες συνεχόμενες αποβολές διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επόμενης αποβολής.


Οι χρόνιες παθήσεις. Οι γυναίκες που έχουν μια χρόνια πάθηση, όπως  διαβήτη, έχουν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής.


Προβλήματα μήτρας ή τραχήλου. Ορισμένες ανωμαλίες της μήτρας ή του τραχήλου της μήτρας αδύναμη ιστούς (αναρμόδιος τράχηλος) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής.


Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά την εγκυμοσύνη έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής. Βαριά χρήση αλκοόλ και παράνομων ναρκωτικών ουσιών μπορεί επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο αποβολής.


Βάρος. Όταν μια γυναίκα είναι ελλιποβαρής ή έχει υπερβολικό βάρος μπορεί να εμφανίσει αυξημένο κίνδυνο αποβολής.


Επεμβατικές προγεννητικές εξετάσεις. Μερικές επεμβατικές προγεννητικές  εξετάσεις, όπως δειγματοληψία χοριακής λάχνης και η αμνιοπαρακέντηση, φέρει ένα μικρό κίνδυνο αποβολής.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X