Αρχική / Πώς αναγνωρίζουμε την ψυχωσική προσωπικότητα;
Πώς αναγνωρίζουμε την ψυχωσική προσωπικότητα; thumbnail

Πώς αναγνωρίζουμε την ψυχωσική προσωπικότητα;

Αναγνώστριά μας ρωτά την ομάδα των ειδικών μας: 


ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ Η ΌΛΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΨΥΧΩΣΗΣ  ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ 65 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ Η ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΖΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ


Αγαπητή αναγνώστρια στο ερώτημά σας απάντησε ο συνεργάτης μας ψυχίατρος, κύριος Γεώργιος Φλώρος.Είναι εξαιρετικά δύσκολο πολλές φορές να πείσεις έναν άνθρωπο να απευθυνθεί σε ένα  ειδικό όταν το πρόβλημα είναι εμφανές και ο ίδιος αρνείται. Αλλά θα πρέπει πρώτα από όλα να αναρωτηθούμε το εξής. Είναι αρκετό το αν κάποτε έδινε αγάπη ή όχι να πειστεί κάποιος για να επισκεφτεί έναν ειδικό; Αυτά που μας περιγράφει η αναγνώστρια δεν είναι αρκετά για να χαρακτηρίσουμε το περιστατικό ως περιστατικό ψύχωσης. Η ψύχωση με το πέρασμα του χρόνου έχει συμπτώματα όπως ψευδαισθήσεις που είναι πολύ πιο έντονα. Υπάρχει μια ανησυχητική κλιμάκωση.


Κάτι που θα συμβούλευα την αναγνώστρια είναι να απευθυνθεί πρώτα σε έναν ειδικό ψυχολόγο, για να δουν το μέγεθος του προβλήματος  και να δυο  έπειτα πώς πρέπει να γίνει μια παρέμβαση. Η αναγνώστρια αναφέρει τη σχιζοφρένεια του αδερφού της μητέρας… όντως μερικές φορές συμβαίνει να εμφανίζονται στην ίδια οικογένεια ψυχικές ασθένειες υπάρχει στατιστική πιθανότητα μεγαλύτερη όταν ένας στην οικογένεια έχει μια ψυχική νόσο να εκδηλώσει και κάποιο άλλο μέλος αλλά αυτό δεν είναι αναγκαστικό.


Να διαβάζουμε κάποια συμπτώματα και να δίνουμε κάποιον τίτλο είναι εύκολο αλλά  μπορεί να είναι και παραπλανητικό. Η ψύχωση περιλαμβάνει ιδέες παραληρητικές και κάποιες ιδιαίτερες διαταραχές. Δεν μπορούμε λοιπόν να βάλουμε τόσο εύκολα ταμπέλα. Ίσως στην προκειμένη περίπτωση η συμπεριφορά της να οφείλεται σε κάποια διαταραχή στο συναίσθημα, όπως μια δυσθυμία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X