Αρχική / More / Celebrity news / Πέμη Ζούνη: Άφησα δουλειά στην Αμερική, για έναν έρωτα
Πέμη Ζούνη: Άφησα  δουλειά στην Αμερική, για έναν έρωτα thumbnail

Πέμη Ζούνη: Άφησα δουλειά στην Αμερική, για έναν έρωτα

Ο Σεπτέμβρης βρίσκει την Πέμη Ζούνη σε διπλό ρόλο: Πρωταγωνίστρια στην Ελένη, του Ευρυπίδη  αλλά και σκηνοθέτις μαζί με επτά νέους ηθοποιούς να συναντούν τη ποίηση της Κικής Δημουλά… «Τον έρωτα όχι, όχι εσύ, Ανάγκη, τον έρωτα τον έπλασε ο Θάνατος, από άγρια περιέργεια να εννοήσει τι είναι ζωή»… Η Πέμη Ζούνη συμφωνεί μαζί της; Κάποτε άφησε μια δουλειά στην Αμερική για έναν έρωτα. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να είναι μικρή, συνηθίζει να λέει.  


H Πέμη Ζούνη απαντά στο ερωτηματολόγιο του boro.gr 


ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ;

Πως βρεθήκατε εδώ που είστε;


Ακολουθώντας αυτό που καιγόμουνα να γευτώ. Με λίγη τύχη, ακόμα λιγότερες ώρες ύπνου και πολλή επιμονή στο να έχει η διαδρομή μου τα δικά μου χνάρια καλά κακά δεν έχει σημασία.


Πιστεύετε στο πεπρωμένο ή μόνοι ανοίγουμε το δρόμο που θα περπατήσουμε στη ζωή;


Γεννιόμαστε σε συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες, από συγκεκριμένους γονείς. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Περίπου όλα τα υπόλοιπα είναι διαπραγματεύσιμα από εμάς τους ίδιους.


Υπάρχει μια στιγμή της ζωής σας που θα μπορούσε η ζωή σας να είχε πάει αλλού από εκεί που τελικά πήγε;


Από τις δύο παραπάνω απαντήσεις φαίνεται καθαρά η άποψή μου νομίζω: φυσικά, κάθε μέρα κάνεις δεκάδες επιλογές μέσα σε δεκάδες συγκυρίες που αντιμετωπίζεις. Οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να αλλάξει τον ρουν της ζωής σου. Μερικές φορές το σταυροδρόμι του διλήμματος είναι μεγάλο και καθαρό. Και τότε είναι εύκολο να διακρίνεις πού θα σε πάει ο κάθε δρόμος. Η παγίδα είναι εκεί που νομίζεις ότι προχωράς κανονικά, ενώ έχεις ήδη κάνει μια «ανώδυνη» ή «ανεπαίσθητη» επιλογή, φαινομενικά ασήμαντη, που μπορεί να σου αλλάξει τελείως τη ζωή. Ένα μεγάλο, εύκολο δίλημμα, ήταν όταν μου άνοιξε διάπλατα μια πόρτα για δουλειά στην Αμερική κι εγώ διάλεξα να μείνω εδώ, γιατί ήμουν ερωτευμένη. Δεν το μετάνιωσα ποτέ.


Τα ατυχήματα ή η τύχη χτίζουν το ενδιαφέρον της ζωής;


Ατυχήματα και τύχη ανήκουν απολύτως στον ίδιο κύκλο. Η τύχη, δηλαδή, και η έλλειψή της. Και τα δύο αδιάσπαστα επεμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας και μας τραβάνε το μανίκι. Αντιδρούμε και στα δύο. Δεν γίνεται αλλιώς.


Πέστε μου μια επιλογή που σας καθόρισε ;


Η μέρα που αποφάσισα πως θέλω να ζω μέσα στο θέατρο.


Μια βασική επιρροή σας;


Τα βιβλία. Πρώτη μου μνήμη ο Ιούλιος Βερν, σε γλώσσα καθαρεύουσα. Μου τον διάβαζε ο παππούς μου, πρέπει  να ήμουν 5 ή 6.


Πιστεύετε στο ένστικτο; Τι είναι το ένστικτο;


Τι ερώτηση! Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να ισχυριστεί κάποιος ότι οι άνθρωποι λειτουργούν μόνο με τη λογική; Ας πούμε ότι το ένστικτο είναι η κλωστίτσα που μας συνδέει με τη φυσική μας καταγωγή. Ας πούμε επίσης ότι είναι μια σοβαρή πηγή γνώσης. Προσπαθώ να μην το αφήσω να αδυνατίσει…Το λάθος περιέχει περισσότερη γνώση από το σωστό;


Όχι απαραίτητα. Το σωστό είναι πολλές φορές σκληρό και επώδυνο και κοπιώδες, άρα μεγάλο μάθημα. Το λάθος αγαπιέται από τον ναρκισσισμό μας, μυθοποιείται πολλές φορές, αλλά κατά βάθος ξέρουμε ότι μπορεί να είναι ευχάριστο και ατιμώρητο άρα άχρηστο για τη διαδικασία της γνώσης.


Τι είναι λάθος και τι σωστό;


Σωστό είναι αυτό που έχεις αποφασίσει ότι είναι καλό να κάνεις, όταν καταφέρεις να ορίσεις το δικό σου ηθικό πλαίσιο αφού ταλαιπωρηθείς χρόνια με αυτά που αποφάσισαν άλλοι για σένα.


Γιατί ζούμε;


Δεν ξέρω γιατί μας δόθηκε αυτό το σύντομο ταξίδι. Δεν ξέρουν ούτε οι φιλόσοφοι εξάλλου! Ούτε και τρελαίνομαι να μάθω, να σου πω την αλήθεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς θα ζήσω, αφού μου δόθηκε.


Αν έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα στον έρωτα και την δημιουργία τι θα διαλέγατε;


Γιατί μου βάζετε ψευδοπροβλήματα; Ο έρωτας οδηγεί στη δημιουργία. Και η δημιουργία εμπεριέχει έρωτα. Πώς αλλιώς…;


Τα δέκα πράγματα που θα κάνατε αν για ένα χρόνο δεν δουλεύατε


θα έκανα δέκα παραπάνω πράγματα με την κόρη μου. Δέκα ταξίδια μάλλον.


Πέστε μια ήττα που αποδείχθηκε η μεγαλύτερη νίκη σας;


Δεν ονομάζω νίκες τις ήττες μου. Ποτέ. Με καμιά δικαιολογία.


Τι διαλέγετε; Επιτυχία ή ευτυχία;


Ευτυχία φυσικά. Δεν υπάρχει χειρότερο από έναν επιτυχημένο δυστυχή.


Τι φοβάστε περισσότερο;


Τον θάνατο. Φυσικό ή ψυχικό.


Ποιο ελάττωμα σας αγαπάτε και ποιο προτερήματα σας μισείτε;


Δεν έχω τέτοιου είδους σχιζοφρένειες νομίζω. Χαίρομαι για τα καλά που έχω φτιάξει σε μένα και εκνευρίζομαι με όσα δεν μπόρεσα να τιθασεύσω. Θέλω να με εκτιμώ. Δε βρίσκω λόγο να λατρέψω ένα ελάττωμά μου. Πειράζει γιατρέ μου 😉


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X