Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έρευνα ΟΗΕ: Οι Έλληνες οι δεύτεροι πιο δυστυχισμένοι πολίτες της Ευρωζώνης
Έρευνα ΟΗΕ: Οι Έλληνες οι δεύτεροι πιο δυστυχισμένοι πολίτες της Ευρωζώνης thumbnail

Έρευνα ΟΗΕ: Οι Έλληνες οι δεύτεροι πιο δυστυχισμένοι πολίτες της Ευρωζώνης

Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους Ελληνες τους δεύτερους πιο δυστυχισμένους  πολίτες στην Ευρωζώνη μετά την Πορτογαλία, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα εμφανίζει  παγκοσμίως την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ευτυχία των κατοίκων της μετά την  Αίγυπτο, όπως αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΟΗΕ.


Σύμφωνα με την «Εκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013», η Ελλάδα καταλαμβάνει την  70η θέση ανάμεσα σε 156 χώρες, με την μείωση που εμφανίζει η χώρα σε σχέση με τα  προ κρίσης χρόνια και μετά, να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως μετά από  την Αίγυπτο, ενώ και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες έχουν  πληγεί από την κρίση, εμφανίζουν μεγάλες μειώσεις, με την Ισπανία να παρουσιάζει  την έκτη μεγαλύτερη μείωση, την Ιταλία την όγδοη και την Πορτογαλία την 12η.


Οσον αφορά την Ευρωζώνη ειδικότερα, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στις  χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες μαστίζονται από την οικονομική κρίση, με  την Πορτογαλία να είναι η πιο δυστυχισμένη χώρα και την Ελλάδα να ακολουθεί.


Η έκθεση υπογραμμίζει πως οι μειώσεις της ευτυχίας δείχνουν πόσο μεγάλη  επίπτωση έχει μια αντικειμενική οικονομική κρίση πάνω στην υποκειμενική  ψυχολογική κατάσταση των πολιτών με την ανεργία να είναι η κύρια αιτία που  καταρρέει η ευτυχία των πολιτών.


Πηγή:  www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X