Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Οι πόνοι που μας προειδοποιούν για έμφραγμα
Οι πόνοι που μας προειδοποιούν για έμφραγμα thumbnail

Οι πόνοι που μας προειδοποιούν για έμφραγμα

Μια καρδιακή προσβολή , ή έμφραγμα του μυοκαρδίου, είναι μια μόνιμη βλάβη στον καρδιακό μυ . Μπορεί να συμβεί σε κατάσταση ηρεμίας , και μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε άτομα χωρίς σημαντική στεφανιαία νόσο . Μερικά εμφράγματα είναι ξαφνικά και έντονα, όπου κανείς δεν αμφιβάλλει για το τι συμβαίνει. Οι περισσότερες όμως καρδιακές προσβολές ξεκινούν  σιγά-σιγά, με ήπιο πόνο ή δυσφορία. Συχνά οι άνθρωποι που πλήττονται δεν είναι σίγουροι για το τι είναι λάθος και περιμένουν καιρό προτού ζητήσουν βοήθεια. Μερικά από τα σημάδια που μπορεί να σημαίνουν ότι παθαίνετε καρδιακή προσβολή είναι:


• Δυσφορία στο στήθος. Οι περισσότερες καρδιακές προσβολές περιλαμβάνουν δυσφορία στο κέντρο του στήθους που διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά, ή φεύγει και ξαναέρχεται .Ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί πίεση, πληρότητα αλλά και πόνο.


• Δυσφορία σε άλλες περιοχές του σώματος. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο ή δυσφορία στο ένα ή και στα δύο χέρια, την πλάτη, το λαιμό, το σαγόνι ή το στομάχι.


• Δυσκολία στην αναπνοή με ή χωρίς δυσφορία στο στήθος.


• Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κρύο ιδρώτα, ναυτία ή ζαλάδα.


Όπως συμβαίνει και με τους άνδρες, το πιο κοινό σύμπτωμα που παρουσιάζουν οι γυναίκες είναι ο πόνος στο στήθος και η δυσφορία. Αλλά οι γυναίκες είναι  πιο πιθανό να εμφανίσουν και  μερικά άλλα κοινά συμπτώματα όπως, ιδιαίτερη δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία / έμετος, και πόνος στην πλάτη ή στο σαγόνι.


Θα πρέπει να θυμάστε το εξής: Ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι για τα συμπτώματα καλό θα ήταν  να καλέσετε ένα ασθενοφόρο. Η  γρήγορη δράση σώζει ζωές!


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X